Vali Gündüzöz’e anlamlı veda gecesi

5 yıldır Muş Valisi olarak görev yapan Doç. Dr. İlker Gündüzöz için Muş Belediyesi ev sahipliğinde veda programı düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- Uzun süre görev yaptığı Muş’ta çok sayıda vizyon projeye imza atan Vali Gündüzöz, veda gecesinde sevenleri tarafından yalnız bırakılmadı.

 

 

 

 
Göletli Parkta yoğun katılımla gerçekleştirilen programda Vali Gündüzöz’ün özgeçmişi ve 5 yıllık çalışmalarının bir kısmı sinevizyon gösterimi ile ekrana yansıtıldı.

 

 


 

 

“MESLEKTE 32. YILA GİRDİM”


Duygu dolu anların yaşandığı programda konuşan Vali Gündüzöz, kendilerini sevip sayarak buraya gelen kıymetli Muşlulara teşekkür etti. 


“Mesleğimiz mülki idare amirliği. Biz bir il ve ilçeye geliriz, belli bir süre görevde kalırız ve o il ve ilçelerde görev süresinin sonunda ayrılırız.” diyen Gündüzöz, şöyle konuştu:
“Ben bu görevleri 10 defa yaptım, 10 yerden bu şekilde ayrıldım, şimdi 11 . ayrılışımı yapıyorum. Meslekte 32. yıla girdim. Memleketin pek çok yerinde hizmet ettim. Size şunu temenni ediyorum, kaymakamken o ilçede, vali iken Muş’ta nasıl bir proje üreteyim de şu memlekete faydası olsun diye düşünmüşümdür. Zaten beni yakından tanıyanlar bilir, ben günde iki üç saat uykuyla duruyorum.  Gerisi ya okurum ya da okuduklarımı anlamaya çalışırım. İnşallah yaptığımız işler faydalı olmuştur. Bir memleket nasıl gelişir, biri temelini yapar biri duvarını örer biri pencerelerini yapar aynı ev gibi bir bakmışız ev bitmiş. Memleket taş üstüne taş koyarak ilerler. Bizden öncekiler de çalışmıştır bizden sonrakiler de çalışacaktır. Ama biz kendi zamanımızdan sorumluyuz.”

 

 

 


“MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİNDE EN ÖNEMLİ ŞEY GİTTİĞİMİZ ZAMAN VİCDANEN RAHAT OLMAKTIR”


Gündüzöz, konuşmasına şöyle devam etti:
“2018 yılında ekim kararnamesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız beni Muş valisi olarak görevlendirdi. 2018 yılında da geldik, Muş’a ve o günden bu yana dile kolay beş yıl geçmiş, nasıl geçmiş anlamadım. Beş yıl boyunca bir gayret içerisinde olduk. Mülki idare amirliğinde en önemli şey gittiğimiz zaman vicdanen rahat olmaktır, arkanızda sevenler bırakmaktır. Ben bu son kararnameyle Ankara’ya gidiyorum. Cumhurbaşkanımızın emri başımızın üstündedir. Sonuç itibariyle bu memlekete hizmet etmenin binbir türlü yolu vardır. Muş’tan ayrıldığım zaman arkama döndüğümde yaptığım vesile olduğum pek çok şey var bundan dolayı da müsterihim.”

 

 


 

 

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE BİRLİKTE BU ŞEHRİN YÜZ YILLIK SU SORUNUNU GİDERİLECEK”

 


Gündüzöz, “Bir hesap yaptık, son bir yılda Sultan Alparslan parkına bir milyon ziyaretçi girip çıkmış. Bir şehrin ekonomisi böyle gelişir. Belediye başkanımız ile birlikte bu şehrin yüz yıllık su sorununu giderilecek. Sulama ihalesi yapıldı ve 3.5 milyar lirayla Muş ovası suyla buluşacak. Bunun dışında depreme hazırlanılıyor. Biz biliyoruz ki Muş deprem bölgesidir Doğu Anadolu fay hattı Muş’un üzerinde birleşiyor dolayısıyla biz bir gün gelecek olan deprem afetine hazırlandık. Biz şunu yaptık bunu yaptık demek istemiyorum, biz bunları devlet adamı olarak yaptık.”

 

 

 


Vali İlker Gündüzöz ile birlikte 5 yıl çalışmaktan son derece mutlu ve memnun olduğunu belirten Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise “Sayın Valim sizlerle burada görev yaptığımız süreç içerisinde tecrübelerinizden faydalanarak şehrimizi çok daha iyi bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Elbette ki bugünkü ayrılık sadece bir mekan değişimi olacaktır, sizler her zaman bizim gönlümüzde olacaksınız. Mekanımız değişiyor olsa bile yüreğimizdeki yeriniz hep baki kalacaktır. Yaptığınız hizmetlerden dolayı size teşekkür ediyorum. Size yeni görevinizde başarılar diliyor, ailenizle sağlıklı ve huzurlu yaşam diliyorum. Kalın sağlıcakla” diye konuştu.

 

 

 

Programa, İl Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Vali Yardımcıları Mustafa Ayvat, Hasan Taş, Bulanık Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Korkut Kaymakamı Ahmed Çelik, Hasköy Kaymakamı Mücahit Öztürk, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Varto Kaymakamı Mehmet Güder, Muş Gazeteciler Başkanı Emrullah Özbey, MHP İl Başkanı Osman Yüce, Yeniden Refah Partisi Başkanı Kerem Şen, kurum amirleri, STK’lar ve çok sayıda seveni katıldı.

 
Program, Vali Gündüzöz’e hediye takdimlerinin yapılması ve vedalaşma ile sona erdi.

 

Haber: Emrullah Özbey

 

 


12.08.2023 14:57