Vali Avni Çakır'ın Gaziler günü mesajı

Muş Valisi Avni Çakır Şehit ve Gaziler günü mesajı yayımladı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır Şehit ve Gaziler günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

 

Şanlı tarihi boyunca, milletimiz hür yaşamayı ve bağımsızlık ile istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüş, fedakârlıkları neticesinde girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

 

Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Bugün, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde hür bir millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Onlardan aldığımız güç ve ilhamla vatan topraklarımız üzerinde birlik ve bütünlük içinde geleceğe güvenle bakıyoruz.

 

Bugün üzerinde huzur ve kardeşlik içinde yaşadığımız bu ülke, şehitlerimiz ve gazilerimizin bize emanetidir. Bu mukaddes emaneti titizlikle korumak ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak, şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzdur.

 

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna göğsünü siper etmiş gazilerimizin kahramanlıkları, hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusunun sönmeyen meşaleleri olan gazilerimizi andığımız bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor; hayatta olan gazilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Dedi. 

 


BÜLTEN

,
 


18.09.2024 17:33