Vali Avni Çakır'dan Ahilik Kültür Haftası Mesajı

Muş Valisi Avni Çakır, Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

 

ALPARSLAN DİYARI- Ahilik’in kardeşlik, hoşgörü, güven ve cömertlik gibi değerlerle sanatın birleştiği önemli bir kültürel miras olduğunu vurgulayan Vali Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

 

"Ahilik, Anadolu Selçuklu döneminde başlayan, Osmanlı İmparatorluğu'nda gelişerek günümüze kadar gelen bir iyilik kurumu ve yaşam tarzıdır. Kardeşlik, hoşgörü, doğruluk ve dürüstlük gibi hasletlerle yoğrulmuş Ahilik, hem bireysel hem de toplumsal hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımız, bu değerleri sanatla birleştirerek, Ahilik kültürünü hayatımızın her alanına taşımayı başarmışlardır."

 

 

Vali Çakır, milletin zor dönemlerde dayanışma ve birlik ruhuyla ayakta kalmayı başardığını, Ahilik kültürünün ise bu dayanışmanın temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Ahilik kültürü, toplumumuzun dayanışma ve birlik kurallarını benimsediği, bize özgü bir kültür hazinesidir" dedi.

 

 

Mesajında esnaf ve sanatkârların Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine katkılarından da bahseden Vali Çakır, "Bugün, meslek ustaları yetiştiren esnaf ve sanatkârlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, ilimizin ekonomisine katkıda bulunan tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, bol kazançlı, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

BÜLTEN
 


24.09.2024 12:22