Vali Avni Çakır'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık teşkilatının, yerel yönetimlerdeki önemine vurgu yapan Muş Valisi Avni Çakır, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

ALPARSLAN DİYARI-Vali Çakır, muhtarların yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini belirterek, devletle vatandaş arasındaki köprü görevini üstlendiklerini ifade etti.

 

Vali Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulundukları mahalle ve köylerde devletin gözü, kulağı ve halkla devlet arasındaki en önemli köprü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda katılımcı yönetim anlayışının bir parçası olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmelerine, çözüm bulmalarına yardımcı olmakta ve yol göstermektedirler.

 

İlimiz genelindeki 367 köy ve 124 mahallemizde hizmet veren toplam 491 muhtarımızla birlik içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitimden sağlığa, altyapıdan güvenliğe, tarımdan sanayiye kadar her alanda şehrimize en doğru yatırımları yapmak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için muhtarlarımızın desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Çalışmalarımızın, önümüzdeki yıllarda da güçlenerek devam edeceğine inancımız tamdır.

 

Kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum."

 

Vali Çakır, muhtarların kamu yönetimi açısından önemli bir görev üstlendiğini ve bu hizmetleri halkla birlikte sürdürmekten büyük memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

 

Haber Merkezi


19.10.2024 09:42