Tütün üreticileri bu yılda kazandı! TTÜB Muşlu Başkanı: Çiftçinin yüzü güldü

Türkiye genelinde bu yıl üretimi yapılan mahsuller arasında çiftçinin yüzünü en çok güldüren ürün, tütün oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Diğer ürünlerle karşılaştırıldığında, özellikle karpuz, domates, incir ve fındık gibi ürünlerin üreticileri, düşük verim ve pazarlama sorunları nedeniyle zor bir dönem geçirirken, tütün üreticileri bu sezon da umduklarını buldu.

 

 

 

Türkiye genelinde tonlarca mahsul, tarlada kalıp değerinin altına satılırken, tütün üreticileri alışageldikleri ekimi gerçekleştirerek hem verim hem de kazanç açısından memnuniyet verici sonuçlar elde etti. Türkiye Tütün Üreticileri Birliği (TTÜB) Başkanı Şeyhmus Solgun, tütünün üreticinin yüzünü güldürmesinin ülkenin gülmesi anlamına geldiğini belirterek, bu yıl tütün üretiminin birçok bölgede beklentileri karşıladığını ifade etti.

 

 

Doğu ve Güneydoğu'da Son El Kırım Dönemi

 

Tütün üretiminin verimliliğinden bahseden TTÜB Başkanı Şeyhmus Solgun, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde 1. ve 2. kırım dönemlerinin sona erdiğini, şu anda son el kırımına başlandığını söyledi. Ege ve Karadeniz bölgelerinde ise kırım döneminin tamamlandığını ve satış pazarlama sürecinin başladığını belirtti. Akdeniz Bölgesi'nde de alımların başladığını ifade eden Solgun, tütünün tüm diğer ürünlere göre daha fazla kazanç sağladığını ve çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

 

Solgun, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Tütün üretimi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizde birçok çiftçinin en büyük gelir kaynağı olmaya devam ediyor.”

 

 

Muş'ta Tek Tarlada 8 Ayrı Tütün Çeşidi Denendi

 

Türkiye Tütün Üreticileri Birliği Başkanı Şeyhmus Solgun, ülke genelinde birçok ilde tütün denemeleri gerçekleştirdiklerini ve bu yıl Muş’ta bir tarlada 8 ayrı tütün çeşidinin denendiğini belirtti. “Tütün üretimi, atalarımızdan miras kalan bir değer olarak her yıl prim sağlayan, üreticisine kazanç getiren ve hayal kırıklığı yaşatmayan bir ürün olmaya devam ediyor” diyen Solgun, birçok ilde kırım dönemlerinin sona erdiğini ve bu yıl hastalıksız, verimli ve kazançlı bir tütün dönemi geçirdiklerini ifade etti.

 

Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde de tütünün son halini aldığını ve pazarlama sürecinin başladığını belirten Solgun, Hatay’da ise kırım döneminin devam ettiğini vurguladı.

 

Tütün üreticileri bu yıl da, diğer tarım ürünlerine kıyasla yüzlerini güldüren bu ürünle önemli bir kazanç elde etmeyi başardı.

 

 

HABER SAMİ DEMİR

FOTO:SOSYAL MEDYA


24.09.2024 09:55