Türkiye'de bir ilk: Mahalle muhabiri uygulaması başladı

Yılların deneyimli gazetecisi Mehmet Hüseyin Zorkun, medya sektöründe bir ilke imza atarak "Mahalle Muhabiri" uygulamasını hayata geçiriyor.

ALPARSLAN DİYARI- 33 yıllık mesleki geçmişi ve tecrübesi ile tanınan Gazeteci Zorkun, bu yenilikçi uygulama ile yerel habercilikte devrim yaratmayı hedefliyor.

 

ZORKUN MEDYA'DAN YENİLİKÇİ ADIM

 

Zorkun Medya bünyesinde bulunan gazete ve internet haber siteleri ile basın sektöründe güçlü bir varlık gösteren Hüseyin Zorkun, yaklaşık 20 yıldır Hatay'ın ilçelerinde ve Türkiye genelinde temsilcilik ve muhabirlik uygulamalarını başarıyla yürütüyordu. Şimdi ise il ve ilçe temsilciliklerinin yanı sıra, Türkiye'de bir ilk olarak "Mahalle Muhabiri" uygulamasını başlatıyor.

 

HER MAHALLEDE AKTİF HABERCİLİK

 

Press Haber Ajansı (PHA) ve Haberci Gazetesi, her il ve ilçede olduğu gibi şimdi de her mahallede aktif olarak varlığını hissettirecek. Bu yeni uygulama ile her mahallede bir PHA Muhabiri görevlendirilecek. Gazeteci Zorkun, mahallelerde görev yapacak muhabirlerin, sorumlu oldukları mahallenin sorunlarını, mahallede yapılan çalışmaları, mahalle sakinlerinin ve esnafın istek ve şikayetlerini haberleştirerek PHA haber merkezine göndereceğini belirtti.

 

MAHALLE MUHABİRLERİNİN GÖREVLERİ

 

Mahalle muhabirleri, mahalle muhtarları ile diyalog içinde olacak ve muhtarlık çalışmalarını haber yaparak PHA haber merkezine iletecek. Her Mahalle Muhabiri, mahallesinde gördüğü ve şahit olduğu olayları, haber niteliği taşıyan her konuyu yazacak, görüntü ve fotoğraf çekecek ve PHA haber merkezine gönderecek. Bu haberler, Mahalle Muhabirlerinin isimleri ile www.haberci.net.tr ve www.press.net.tr haber sitelerinde, ayrıca @tcmuhabir Instagram adresinde yayınlanacak.

 

KAYNAK PRESS HABER AJANSI


25.06.2024 12:48