Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Koordinasyon Kurulu toplantısı Muş'ta gerçekleştirildi

Muş Valiliği öncülüğünde, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Muş Vali Yardımcısı Cihat Abukan başkanlığında, AFAD Muş İl Müdürlüğü'nde yapıldı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta yapılan Toplantıya, TAMP kapsamında yer alan 23 Afet Grubu'nun yöneticileri ve sorumluları katılım sağladı.

 

 

Toplantıda, olası afet ve acil durum hallerinde kurumların yetki ve sorumlulukları değerlendirildi. Afet öncesinde alınacak önlemler, TAMP'ın doğru ve etkin bir şekilde uygulanması ve denetlenmesi gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki iş birliğini artırmayı amaçlayan toplantıda, afet grup yöneticilerinin görüş ve önerileri de alındı.

 

 

Vali Yardımcısı Cihat Abukan, TAMP'ın önemine dikkat çekerek, "Afetlere hazırlıklı olmak ve koordinasyonu sağlamak, can ve mal kaybını en aza indirmemiz için büyük önem taşıyor. Bu toplantılar, afet anında etkin müdahale ve iş birliği sağlamak adına kritik bir rol üstleniyor," dedi.

 

 

Toplantıda alınan kararların ve yapılan değerlendirmelerin, Türkiye Afet Müdahale Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

 

 

BÜLTEN
 


08.08.2024 13:09