TÜMBULSEVDER sokak hayvanları için harekete geçiyor 

 
TÜMBULSEVDER sokak hayvanları için harekete geçiyor 

 
Türkiye Bulanıklılar Eğitim Kültür ve Sevgi Derneği TÜMBULSEVDER, ilçede bir ilki gerçekleştirerek, sahipsiz ve başıboş gezen köpeklerin barınabileceği bir hayvan barınağı inşa ediyor. 

TÜMBULSEVDER Genel Başkanı Selahattin Turan, sokak hayvanları barınağı için çalışmaların startını verdi. İlk etapta beraberinde getirdiği Köpek Mamalarını sabahın erken saatlerinde sokak hayvanlarına dağıtan Turan, daha sonra Belediye Fen İşleri Müdürü Kasım Hamzaoğlu ile birlikte barınağın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. 

TÜMBULSEVDER Genel Başkanı Selattin Turan,  insan ve çevre sağlığını benimseyerek ilçede sahipsiz ve başıboş gezen köpekler için yapılacak olan hayvan barınağı çevre ve hayvan sağlığına önemli bir katkı yapacağını belirterek, yapılacak olan barınağın sahipsiz hayvanlar için bir umut olacağını ve sokakların daha güvenli olacağını kaydetti. 

Başkan Turan, “İlçemizde başıboş gezen, sahipsiz ve terk edilen hayvanlar yıllardır bir sorun haline gelmişti. ‘ Bizde İnsana Faydası olmayanı ölülerden say gitsin’ anlayışıyla TÜMBULSEVDER  olarak bu sorunun çözümü noktasında bir hayvan barınağı yapmak için kolları sıvadık. Bu konuyu Bulanık Belediyesi ile istişare ettik ve yer temini için müracaatta bulunduk. Barınakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Barınakta, hayvanların her türlü teknik ve sağlık sorunları için çalışmalarımızın öncelikle devam ettiğini, modern ve kalıcı bir hayvan barınağının tam teşekküllü faaliyete geçmesi için çalışmalarımızın devam ettiğini de belirtmek istiyoruz. Böylelikle hayvanlarımızı korumuş kollamış olacağız hem de zorla kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların çevreye zarar vermesinin önüne geçmiş olacağız.” dedi. 

  

 “Bulanık'ta Sokak Hayvanları TÜMBULSEVDER’e Emanet” 

Başkan Turan, Bulanık Belediyesinin işbirliğiyle ilçedeki sahipsiz sokak hayvanları için, ilk etapta bin adet hayvanın barınabileceği bir yer yapacaklarını belirterek, Bulanık’ta büyük bir sorun haline gelen bir meseleyi daha çözeceklerini söyledi.   

Sokak hayvanları artık TÜMBULSEVDER’e emanet diyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü: “Başıboş köpekleri sokaklarda toplayıp, yapacağımız barınağa yerleştirdiğimizde, çocuklarımızın okula gitmekte zorluk çekmesinin önüne geçmiş olacağız. Çocuklarımız sokaklarda, daha güvende rahatça oyun oynayabileceklerdir. Hayvanlarıkorumak inancımız gereği, insanlığımız gereği, toplumsal sorumluluğumuzun gereği.  Dilsiz hayvanlar hakkında Allah'tan korkun.  Kedisi ölen bir çocuğa taziyeye giden bir Peygamberin ümmetti  olarak bizler bu hayvanları kendi haline bırakamayız. Açlığa terk edemeyiz.  Bu düşünceyle yola çıktık. Hayvan barınağını yapacağız. Yiyecek ihtiyaçları karşılanacak, sağlık ihtiyaçları karşılanacak. Böylelikle toplumsal bir yaraya merhem sürülecek.    Türkiye Bulanıklılar Eğtim Kültür Sevgi ve Yardımlaşma derneği olarak bu sosyal projemize destek olan dostlarımıza ve projemize onay veren yer tahsisinde ilgi ve desteğinden dolayı kıymetli Kaymakamımız Oğuzhan Ocak’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 


13.10.2022 13:42