Traktör kazası vakaları arttı: Malazgirt ve Bulanık’ta yaşayanlar dikkat!

Hasat mevsimiyle birlikte çok sayıda traktör kazası yaşanmaya başladı. Özellikle tarım bölgesi olan Muş’ta meydana gelen kazalar dikkat çekiyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Muş ve ilçelerinde trafik kazaları arasında son zamanlarda traktör kaynaklı meydana gelen kazalar dikkat çekiyor. Traktör devrilmesi ya da doğrudan çarpma olarak gerçekleşen kazalar sonucu ölüm ve yaralanma sayılarında artış yaşanıyor.

 

MALAZGİRT VE BULANIK’TA YAŞAYANLAR DİKKAT EDİN!

 

Özellikle ilçeler arasında Malazgirt ve Bulanık’ta çok sayıda traktör devrilmesi haberi gelmeye başlarken, çiftçilerin hasat zamanı yorgunluğa dikkat etmeleri gerekiyor. Alparslandiyari.com’a konuşan uzmanlar, buğday hasadının ardından buğday satışlarının başladığını ve emeklerin ziyan olmaması için hız başta olmak üzere trafik kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

PANCAR MEVSİMİ ÖNCESİ ÖNLEMİNİZİ ALIN

 

Buğdayın ardından önümüzdeki hasat döneminde şeker pancarı yer alacak. Böylece çok sayıda şeker pancarı üreticisi hasat yapacak. Devrilme gibi kazalardan ders alınması gerektiğini dile getiren uzmanlar, çiftçilere uyarıda bulundu. 

 

Haber: İlhan Güvenir
 


20.08.2023 16:19