Tırnak mantarından kurtulmak isteyenlerin dikkatine!

Tırnak mantarını yok etmek için doğanın bize sunduğu pek çok şifalı reçete mevcuttur. İşte tırnak mantarının kökünü kazıyacak o doğal yöntem.

ALPARSLAN DİYARI- Tırnak mantarının birkaç farklı nedeni vardır. En yaygın nedenlerden biri, mantarın halka açık alanlarda, özellikle de ıslak ve nemli ortamlarda bulaşmasıdır. Yüzme havuzları, saunalar, spor salonları gibi yerlerde çıplak ayakla dolaşmak, mantarın tırnaklara bulaşmasına zemin hazırlar.

 


Diyabet, dolaşım sorunları, bağışıklık sistemi sorunları veya tırnak yaralanmaları gibi faktörler de tırnak mantarının ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir. Tırnak mantarının belirtileri genellikle hafif başlar ve zamanla ilerler. 

 


Tırnak mantarından kurtulmanın çeşitli yöntemleri vardır. İlaç tedavisi, bitkisel tedavi veya evde uygulanabilecek çözümler arasından seçim yapabilirsiniz.


AYNISEFA KÜRÜ


Aynısefa, vitamin ve şifa kaynağı olan bitkilerden biridir. Aynısefa bitkisi, sağlığımız için çok faydalıdır. Aynısefa cilt için harikalar yaratır. Sivilce lekelerini iz bırakmadan geçirir, ciltte lekeleri yok eder ve cildi neme doyurur. Aynı zamanda egzama için de şifa olur.

 

Aynısefanın en baskın özelliği ise, tırnakta oluşan mantarı, ayak kaşıntısını ve ayak ağrısını da geçiren mucizevi bir bitkidir. Aktardan temin edeceğiniz aynısefa bitkisini suda kaynatarak tırnak mantarına çözüm bulabilirsiniz. 1 avuç aynısefayı 2 bardak suda kaynatın.

 

Yaklaşık 7 dakika kaynattıktan sonra ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün ve suyunu uygun bir leğenin içine alın. Ayaklarınızı bu şekilde 15 dakika bekletin. Haftada 2 kez uygulayınca tırnak mantarının etkili bir şekilde yok olduğunu göreceksiniz.


HABER MERKEZİ


16.11.2023 20:33