Tek tek incelemeye alındı! Bunu yapan rekor ceza ödeyecek

Danıştay, vergi suçlarıyla mücadele kapsamında önemli bir karara imza attı. Banka hesaplarını başkalarına kullandıranlar yandı. Vergi müfettişleri teker teker incelemeye başladı.

ALPARSLAN DİYARI-Danıştay, banka hesaplarını başkasına kullandıranların vergi cezasıyla karşılaşacağını söyledi. Artık, bu tür işlemlerin vergi cezası gerektirdiğini vurguladı. Vergi müfettişlerinin bu konuda tek tek incelemelere başladığı bildirildi.

 

Maliye, banka hesaplarını başkalarına kullandıranları "komisyonculuk faaliyeti" yapmakla suçluyor ve vergilendirme sürecini başlatıyor.

 

 

Danıştay'ın aldığı kararla birlikte, vergi suçu işleyenlerin cezalandırılması için adımlar atıldı. Bu tür suçlarla ilgili cezalar arasında hapis ve para cezası da bulunuyor.

 

 

Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun'a göre, vergi müfettişleri bu suçu işleyenleri MASAK'a bildiriyor ve suç duyurusunda bulunuyor.

 

 

Suçu işleyenlere hapis veya para cezası verilirken, vergi mükellefi olarak kabul edilerek banka hesaplarının detaylı bir şekilde inceleniyor.

 

Şüpheli para transferleri ve komisyon geliri tespit edildiğinde, ilgili kişilere vergi cezaları uygulanıyor.

 

"HABER MERKEZİ"


13.03.2024 09:41