Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki Malazgirt'te

Malazgirt'e gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü dolayısıyla etkinliklerin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

 

Malazgirt Kaymakam Göksu Bayram, Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanlığı 14. Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya, İlçe Jandarma Komutanı Kamil İncebacak, Emniyet Müdürü Serhan Türk, Okçular Vakfı yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum amirleri tarafından karşılanan Tiryaki, Malazgirt Zaferi'nin 952'nci yıl dönümü etkinliklerinin yapılacağı alanı gezdi.

 

 

Daha sonra 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'na geçerek burada yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Tiryaki, gazetecilere, her yıl hem devlet hem de millet olarak 26 Ağustos'ta Sultan Alparslan'ın ordularıyla konuşlandığı bölgede törenlerin yapıldığını söyledi.

 

Bakanlık olarak Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan çalışmalar yerinde görmek için geldiklerini anlatan Tiryaki, "Kaymakamımız ve belediye başkanımızı ziyaret ederek törenlere yönelik hazırlıkları bir kez daha gözden geçirdik. Aynı zamanda surlarla kaplı kalenin iç kısmında gezintiye çıktık. Buranın restorasyonu ile ilgili üniversiteden arkadaşlar çalışmalar yapıyor. Bu konuda da bilgi aldık. Kale, surları ve surların içi orijinal haline bir an önce kavuşması gereken bir yer." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her yıl Ahlat ve Malazgirt'te düzenlenen törenleri önemsediğini anlatan Tiryaki, "Ülke olarak önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız Ahlat'ta bir gece kalıyor sonra 26 Ağustos'taki törenlere mutlaka katılıyor. Bu program öncesi burada yapılan çalışmalara yerinde nezaret etmek üzere Tarım Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı beyinde ilgi ve alakaları var. Bakan yardımcısı olarak ben geldim hem çalışmalara hem de burada özellikle iç kaledeki duruma burada yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için buradayım. Çalışmalar başlamış ümit ediyorum bundan sonra hızlanır. Ülkemiz tekrar bu tür eserlerle orijinal haline kavuşmuş olur.”

 

 

Bakan Yardımcısı Tiryaki Malazgirt temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

 

 

Haber: Emrullah Özbey

 


08.08.2023 18:05