Tarihin seyrini değiştiren Malazgirt Zaferi kutlamaları 952. yılında: At yarışı nefes kesti!

Malazgirt Kaymakamlığı, Malazgirt Belediyesi ve Okçular Vakfınca organize edilen Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malazgirt Hipodromunda Muş Valilik Kupası koşusu yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI-Malazgirt Hipodromunda yapılan at yarışları nefes kesti.

 

Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinliklerinin düzenleneceği, Muş'un Malazgirt ilçesindeki "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı"nda etkilikler devam ediyor.

 

 

 

Danişment Gazi Mahallesi'ndeki Milli Parkta dün başlayan kutlamalar bugünde devam etti.

 

Vatandaşların kutlamaları doyasıya yaşaması için birçok etkinlik ve yarışma organize edildi. Türkiye'nin dört bir yanından devlet sanatçıları kente geldi.

 

AT YARIŞI NEFES KESTİ

 

Binlerce kişiye ev sahipliği yapması planlanan etkinlik alanına Türk bayrağı ve Türk boylarına ait bayraklar ile süslendi.

 

Birçok ilden halk oyunları ekibi ve mehter takımının gösteri sunduğu etkinlik alanında katılımcılar, ok-yay, hüsn-ü hat, deri, okçuluk deneyimleme atölyelerindeki faaliyetlere eşlik edecek, at yarışı, güreş, atlı cirit ve kökbörü müsabakalarını izleyebilecek. Yapılan konuşmaların ardından protokol, at yarışlarının yapılacağı alana geçti. 12 atın katıldığı 1600 metrelik kum pistinde yapılan Muş Valiliği Kupasında birinci  Demirbereket, ikinci Varto Kanıreş ve Tau Murat isimli at üçüncü oldu.

 

Haber: Metin Bozkurt

 


25.08.2023 15:30