Tam 5 bin 137 metre! Malazgirtli doktor Ağrı Dağı’nda zirve yaparak rekor kırdı

Malazgirtli ünlü Genel Cerrah Prof. Dr. Sabri Tekin, Ağrı Dağı’nda zirve yaptı. 5137 metrelik zorlu bir tırmanışın ardından Ağrı Dağı'nın zirvesini fetheden Tekin, hem fiziksel dayanıklılığının hem de mental gücünün sınırlarını zorladı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Malazgirtli dünyaca ünlü Genel Cerrah Prof. Dr. Sabri Tekin, 5137 metrelik zorlu bir tırmanışın ardından Ağrı Dağı'nın zirvesini fethederek dağcılık tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

 

 

Medicana Beylikdüzü Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Ünitesi'nden Prof. Dr. Tekin, bu büyük başarısını, tırmanışın sadece bir spor aktivitesi değil, aynı zamanda kişinin kendiyle bir mücadele olduğunu belirterek kutladı.

 

 

AĞRI’NIN ZİRVESİNDE MALAZGİRTLİ DOKTOR

 

Tekin, “Ağrı Dağı, bana hem fiziksel hem de mental olarak çok şey kattı. Bu zorlu süreçte yanımda olan herkese teşekkür ederim” dedi. Prof. Dr. Tekin'in bu başarısı, hem tıp dünyasına hem de tüm Türkiye'ye ilham olacak nitelikte. Aynı zamanda, Ağrı Dağı'nın turizm potansiyelini de artırarak bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak.

 

 

Medicana Beylikdüzü Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Ünitesi’nden Prof. Dr. Sabri Tekin, “Ağrı dağı (Çiyayê Agırî) zirve tırmanışını arkadaşım Şenol Er ile birlikte tamamladık. Bu zorlu tırmanışta her konuda destek olan dostum Mustafa Şahin'e, rehber Cuma beye ve Bazid Dağcılık kulübüne sonsuz teşekkürler.” diye konuştu.

 

Haber: Veysel Eşin

 

 


13.08.2024 03:45