Su sorunu tarih mi olacak? Muş’ta dev projede sona gelindi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen Muş İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi çalışmaları hızla devam ediyor.  Muş’taki su projesinde gözler 10 Ağustos’a çevrildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi tamamlandığında Muş İlinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacın karşılanacak. Tesis ile Muş İline 26,7 Milyon/m3 kaliteli içme suyu temin edilecek ve söz konusu içme suyu temini projesi iki kısım halinde yapılacak.

 

PROJEDE SONA GELİNDİ

 

1.Kısım işler kapsamında Muş İl Merkezi, Sungu, Karaağaçlı, Hasköy, Düzkışla ve Korkut yerleşimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 80 km isale hattı ve gerekli içme suyu tesisleri inşa edilecek.  Çalışmalar süratle devam ederken, sona gelindi. 

 

GÖZLER 10 AĞUSTOS’TA 

 

Muş Belediyesi meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Belediye Başkanı Feyat Asya ile birlikte Mercimekkale’de devam eden içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaat alanında incelemelerde bulunuldu. DSİ 172. Şube Müdürü Servet Fırat, çalışmalar hakkında misafirlere bilgi aktardı. Fırat, çalışma alanında incelemede bulunan Başkan Asya ve meclis üyelerine 10 Ağustos’ta şehir merkezine ilk suyun (deneme) verilmesi beklendiği müjdesini verdi.

Haber Merkezi

 


02.08.2023 09:55