Sorunu Yaşayan Çiftçilerden Eylem, tatlıya bağlandı

Sorunu Yaşayan Çiftçilerden Eylem, tatlıya bağlandı

Malazgirt ilçesinde Devlet Su İşlerine bağlı Malazgirt hidroelektrik barajından Malazgirt ovasına arazilerini sulamamak için verilen su kanalılarında bazı vatandaşlar tarafından kanallara yapılan izinsiz ve kaçak müdahaleler sonucunda su sıkıntısı yaşayan vatandaşları isyanını Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç devreye girerek sorunları çözdü.

Malazgirt ovasında tarlalarını sulayan çiftçiler sabah saatlerinde DSİ’ye bağlı Malazgirt hidroelektrik barajı önünde toplandılar.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmek isteyen çiftçiler, sorunlarının çözülmemesi halinde suyun tamamen kesilmesini talep etti.

Malazgirt Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkililerinden sulama kanalları yetkilisi Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç’a sulama kanallarında yapılan tahribattan söz ederek suların diğer tarlalara az gittiğini belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç ise  DSİ yetkilileri ile görüşerek kanallara kim müdahale etmişse ivedi bir şekilde kepçeler ile sularının su kanlarının kırılmasını ve su kesilmesini talep etti.

Talep üzerine harekete geçen DSİ yetkilileri kanallardaki tahribatın buğun içinde hal olacağını ve yatından itibaren tüm çiftçilere eşit miktarda su verilmesinin talimatını verdi.

 

 


26.07.2022 11:57