SGK devreye girdi: Sıfır faizli kredi müjdesi geldi! 

Devlet destekli kredi paketlerine yoğun ilgi sürerken bunlardan biri daha başvuruya açıldı.

ALPARSLAN DİYARI-2.083 TL taksitle 250.000 TL destek kredisi Merkez Bankası tarafından alınan kararlar ile politika faiz oranı büyük bir hızla yükselirken ne yazık ki yaşanan yükseliş bankaların kredi faiz oranlarına da yansımaya başlamıştı.

 

Bankaların özellikle de ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında sert yükselişler görülürken devlet destekli kredi paketleri bu kapsamda yakın takip altına alınmıştı. Bu paketlerden birini de SGK duyurdu. SGK ve TOKİ ortaklığı ile başlatılan faizsiz kredi paketinde şartlar belli oldu.

 


SGK TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan duyuru ile aranılan şartlara sahip olan kişilere faizsiz konut kredisi verileceği ilan edildi. Ev sahibi olmak isteyenlere düşük faizli değil FAİZSİZ kredi müjdesi geldi.

 


TOKİ tarafından yapılan açıklamada "Hak sahibi vatandaşların, krediden yararlanabilmek için almak istedikleri konuta ait tapu belgesi ile birlikte Ziraat Bankası'na başvurması gerekmektedir. Şehit Kredisinden yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta, tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. Kredi ile istenilen yörede ve istenilen büyüklükte konut edinmek mümkündür. Kredi miktarı her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü’nce Türkiye geneli için ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar artırılır. Kredinin miktarı 2023 yılı için 396.000,00 TL’dir" denilerek kredi geri ödemesinin ise her ay maaştan kesilerek tahsil edileceği ifade edildi.

 

HABER MERKEZİ
 


27.09.2023 16:44