Selçuk Geçer, 'dolarda yüzyılın rekoru gelecek' dedi! Yutkunurken zorlanacaksınız

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yüzyılın rekorunu kıracağını söyledi. Geçer, dolar borcu olanların ellerinin ayaklarına dolanacağını belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- Birçok uzman doların kısa sürede 30 lirayı göreceğini öne sürüyor. Öyle ki dolar kuru için daha da yüksek tahminler yok değil. Yapılan yüksek tahminler nedeniyle adından sıkça söz ettiren ünlü ekonomist Selçuk geçer ise doların 45 TL olacağını tahmin ederek tarih verdi.

 

Peki, Selçuk Geçer'e göre dolar ne zaman 45 TL'yi görecek? Elinde 1 doları olanlar, dolar borcu olanların o tarihe dikkat etmesi gerektiği belirtildi.


FED FAİZ ARTIRIMI DOLARI ETKİLEYECEK


Ünlü ekonomist Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararlarına dikkat çekti. Dolar kurunda bu kararların etkisiyle beraber ani yükseliş atakları beklediğini ifade eden Selçuk Geçer, elinde dolar olan ve dolar borcu olan vatandaşları uyardı. Geçer, uluslararası piyasaların gerilemesi durumunda Türkiye'de de bir miktar baskı oluşacağını söyledi.

 

DOLARLA İLGİLİ MANİPÜLASYON MU UYGULANIYOR?

 

Dolar kuru yorumlarını paylaşan Selçuk Geçer, Avrupa ve ABD tarafından Türkiye'ye bir manipülasyon uygulandığını söyledi. ABD'li banka Morgan Stanley tarafından açıklanan Türkiye raporuna da tepki gösteren Selçuk Geçer, Türk lirasının yeterince değer kaybettiğini ve daha fazla değer kaybetmesine gerek olmadığını ifade etti.


"DOLAR EN AZ 45 TL OLMALI"


Dolarda 27 TL'nin son derece değerli bir rakam olduğunun altını çizen Selçuk Geçer, bu rakamın daha da yükselmesi gerektiğini vurguladı. Geçer, Türk lirasının şu anda dolar karşısında en az 45 lira olması gerektiğine işaret etti

Selçuk Geçer, “Olmazsa Türkiye'nin dış ticaret açığı daha da artacak. Dengelensin diyorsanız da, o seviyeler buralar değil. Dengeleneceği seviye 45 lira ve üstü. Sonrasında da oluşacak enflasyona göre daha yükselecek.” dedi.

 

"ENFLASYONA GÖRE DAHA YÜKSELECEK"

 


Ünlü ekonomist, “Doların 27 liralık karşılığı, Türk lirası için bakıldığı zaman son derece değerli bir rakam. Siz ne derseniz söyleyin kardeşim. Biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Dolar kurunun 27 lira olması, bu seviyenin aşırı değerli olduğunu gösterir. Tekrarlıyorum Türk lirasının şu anda ya da en kısa sürede dolar karşısında en az 45 lira olması gerekiyor. Dengelensin diyorsanız da, o seviyeler buralar değil. Dengeleneceği seviye 45 lira ve üstü. Sonrasında da oluşacak enflasyona göre daha yükselecek” dedi.

 

"BUNUN GERÇEKLEŞMESİ ZORUNLUDUR"

 

Ancak ilerleyen aylarda, istenilse de istenilmese de, baskılanmaya çalışılsa da serbest bırakılsa da dolar kuru bu seviyelere gelecek diyen Geçer, “Bu işin lamı cimi yok. 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla dolar/TL paritesinde yaşanacak rekor yükseliş, sonrasında eğer doğru ekonomik hamleler yapılırsa kurdaki yükselişi kesebilir. Ancak şu anda yaşanacak yükseliş, 2018 yılından beri biriktirilen enflasyonun bir eseri olacaktır ve bunun gerçekleşmesi zorunludur” diye konuştu.


HABER MERKEZİ

 

 


14.10.2023 10:13