Sel İstanbul'u vurdu... Sokaklar göle döndü: Kayıp ve yaralılar var!

İstanbul’un Arnavutköy ve Küçükçekmece ilçelerinde sağanak etkili oluyor. Öte yandan farklı illerde de sel nedeniyle çok sayıda maddi hasar meydana geldi.

ALPARSLAN DIYARI- Türkiye selle boğuşuyor. İstanbul ve birçok kentte etkili olan yağış büyük hasara  neden oldu. Arnavutköy’de bazı sokaklar ve caddeler göle dönerken Başakşehir metrosunu ise su bastı. Küçükçekmece'de birçok araç selin altında kaldı. Yağışın ardından bazı vatandaşlar bölgede mahsur kaldı.


İstanbul’da bazı bölgelerde sağanak yağış etkili oluyor. Arnavutköy’de sağanak nedeniyle birçok sokak iş yerleri ve evleri su bastı. Bazı ev eşyaları sokakta suya kapılırken bazı araçlar ise yolda kaldı. Evlerini su basan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalışıyor. Bazı evleri su basması nedeniyle de itfaiye ekipleri mahsur kalma ihbarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Küçükçekmece’de ise bazı otomobiller suya gömüldü.


METRO İSTASYONU SULAR ALTINDA KALDI


Yağışla birlikte Kayaşehir Merkez Metro İstasyonu'nu su bastı. Seferlerin, Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığı öğrenildi.


VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI!

 

Korkutan görüntüler Başakşehir Millet Kütüphanesi'nden geldi. Sokakların sular altına kalması nedeniyle kütüphanede mahsur kalan vatandaşlar yardım bekliyor.



Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kütüphanede mahsur kalan vatandaşların tahliye edildiğini açıkladı.


Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir.


Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır.


Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor.

(HABER MERKEZİ)


05.09.2023 23:04