Şehit Maşallah Abakay’ın cenazesi bugün Muş’a getiriliyor

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın cenazesi, bugün (22 Eylül 2024, Pazar) Muş’a getiriliyor.

ALPARSLAN DİYARI- Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan piyade sözleşmeli er Maşallah Abakay’ın   cenazesi, havayoluyla Muş Askeri Havaalanı'na ulaştırılacak. Şehidin ailesi ve askeri yetkililerin katılımıyla havaalanında düzenlenecek törenin ardından, naaşı Muş Devlet Hastanesi morguna götürülecek.

 

CENAZE TÖRENİ YARIN DÜZENLENECEK

 

Şehid Maşallah Abakay için cenaze töreni, 23 Eylül 2024 Pazartesi günü gerçekleşecek. Tören, Muş'a bağlı Sungu Beldesi'nde bulunan Hacı Selahattin Aykan Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı ile başlayacak. Namazın ardından, askeri törenle Abakay’ın naaşı, Sungu Merkez Mezarlığı’nda dualarla toprağa verilecek.

 

MUŞ, ŞEHİDİNİ UĞURLAMAYA HAZIRLANIYOR

 

Muş halkı, kahraman evladını son yolculuğuna uğurlamak için kenetlenirken, şehidin ailesi derin bir acı yaşıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş’ta da şehidimize büyük bir minnet ve saygı duyuluyor. Şehit Maşallah Abakay, vatan uğruna canını feda eden bir kahraman olarak sonsuza dek anılacak.

 

 

 

HABER MERKEZİ


22.09.2024 13:05