SED yardımı ne zaman yatacak? SED ödemeleri ne kadar oldu?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı kapsamında çocuklu ailelere belirli tarihlerde belli bir miktar para yatırılıyor.

 

ALPARSLAN DİYARI-Şubat ayının gelmesi ile birlikte birçok vatandaş SED yardımının ne zaman yatacağını merak etmeye başladı. Peki SED yardımı ne zaman yatacak? SED ödemeleri ne kadar oldu?

 

SED yardımı ne zaman yatacak?

 

Şubat ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödeme detayları, vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Her ay düzenli olarak hesaplara aktarılan çocuk desteği/parası konusunda zam durumu ve ne kadar ödeneceği konusu önem taşıyor. Peki SED yardımı ne zaman yatacak? SED ödemeleri ne kadar oldu?

 

SED YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

 

SED yardımı ödemeleri ve zam durumuyla ilgili bilgi almak için vatandaşlar, e-Devlet üzerinden "Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasını kullanabiliyorlar. Bu sorgulama için T.C. kimlik numarası ve şifre gerekiyor. Ayrıca SED Hizmeti başvuruları da İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla şahsen, dilekçeyle veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

 

 

2024 Şubat ayı zamla birlikte artırılmış SED yardımı henüz yatmadı. Ancak SED ödemeleri genellikle ay ortasında gerçekleşiyor.

 

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, şubat ayından itibaren sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde artış sağlanacak ve hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

 

SED ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

 

SED yardımında çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükseltildi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıktı.

 

 

Ödemelerin yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile kolayca öğrenilebiliyor.

 

"HABER MERKEZİ"

 


16.02.2024 12:31