Satış patlaması yaşanıyor! Rusya menşei tohum Malazgirt’te kuraklığı bitirecek

Ekiz Rus buğdayı, âdete bir mucize örneği. Bir tane tohumluk buğdaydan yüzlerce buğday yetişebiliyor. Malazgirt’te satışa çıkarılan Rus buğdayı ilgi görmeye başladı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Tarım ili olan Konya’dan getirdiği Rusya menşei ‘Ekiz’ adlı buğday tohumunu, Malazgirt Adaksu köyünde eken iş insanı Cevdet Uzundemir, buğday tohumundan yüksek verim alınca, bu buğdayı tohum yaparak ilçede satışa çıkardı.

 

Malazgirt ilçesinde ilk defa bu yıl ekilen Ekiz buğday, yüksek verim vermiş ve tohumu eken çiftçileri hayli memnun etmişti. İlçe tarım işi ile uğraşan iş insanı Cevdet Uzundemir, yıllardır ilçede yüksek verim verecek buğday tohumu arayışına girmiş ve geçtiğimiz yıl Rusya’dan getirttiği ekiz buğday tohumunu tarlalara ekmişti.

 

“MALAZGİRTLİ VATANDAŞLARIMIZ DA FAYDALANSIN”

 

 

Uzundemir, Adaksu köyünde ektiği bu buğdaydan yüksek verim alınca, hasadını yaptığı buğdayı tohum eleme selektörlerinde tohuma çevirerek, ilçede satışını yapmaya başladı. Adaksu köyünde ve kendine ait Adaksu Petrolde satışa başladıkları belirten Cevdet Uzundemir, “Ben bu sene bu buğdaydan yüksek verim aldım, istiyorum ki Malazgirtli vatandaşlarımızda bu buğdaydan faydalansın. Onun için hem Adaksu köyündeki petrol işletmemizden ve hem de Malazgirt’teki Adaksu petrol işletmemizde bu buğdayın satışına başladık. İlçe halkımıza hayrı olsun.” dedi.

 

Kardeşleme tekniğinin en güzel örneklerinden biri olan ekiz buğday bir tohumunda 25 başak verebiliyor.

 

 Haber: ilhan Güvenir


21.09.2023 16:47