OSB’de yatırım yapan firmalara büyük destek!

Muş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mehmet Aktaş, 6. Teşvik Bölgesi Yasası kapsamında kapasite farkı gözetmeksizin tüm firmalara bedelsiz arsa tahsisi yaptıklarını söyledi.

 

Star Agritech İnternational firmasının tütün işleme tesislerinin temel atma töreninde konuşan OSB Müdürü Mehmet Aktaş, OSB’nin imkanlarına değindi. 6. Bölge teşvik yasası kapsamında kapasite farkı gözetmeksizin tüm firmalara yüzde 100 bedelsiz arsa tahsisi yaptıklarını ifade eden Mehmet Aktaş, “Ayrıca yatırımın Organize Sanayi Bölgesinde olması durumunda 12 yıl boyunca SGK prim muafiyeti, makine alımlarında KDV istisnası, makinaların yurt dışında alınması durumunda gümrük vergisi muafiyeti, yatırım kredisi kullanılması halinde faizin 7 puanı devletimiz tarafından karşılanacaktır ve imkanlarla yeni yatırımcılarımızı beklediğimizi belirtmek isterim” dedi.

 

SGK DESTEĞİ VE KDV İSTİSNASI GİBİ DESTEKLER DE VAR

 

“Teşvik yasası ile bölgemizde yatırım yapacak firmaların avantajları ile ilgili bir iki ufak hesap söylemek isterim” diyen Aktaş şöyle konuştu:

 

“Bedelsiz tahsis edeceğimiz arsaların güncel fiyatlar ile dönüm başına 350 bin TL civarında bir devlet yatırımımız söz konusu. Ayrıca 100 kişi çalıştığı varsayımı üzerinden 12 yıl boyunca toplam 40 milyona yakın SGK desteği ve KDV istisnası gibi destekler. Temeli atacağımız firmamız ile ilgili olarak da firmamıza iki adanın tamamı toplam 111 bin metrekare yer tahsisimizi yapmış durumdayız. Birinci parselimiz içinde yapılacak olan ve temelini atacağımız 23 bin 400 metrekare alanı binamızın tüm proje çalışmalarımız tamamlanmış ve ruhsat girişlerimiz tamamlanmıştır. İkinci parselimiz için de uygulama proje çalışmaları devam etmektedir. Özellikle söz konusu firmamızın bölgemizde yatırım yapmasına vesile olan, firmanın yatırım yapması için olmasa olmazlardan olan doğal gazın getirilmesinde en büyük payı olan başta Sayın Valime, çok arzu ettiğimiz halde meclis çalışmaları nedeni ile aramızda bulunamayan Sayın Vekilimiz Mehmet Emin Şimşek’e OSB camiası alarak şükranlarımızı arz ediyoruz. Ayrıca OSB’mizin idare hizmet binamız, tüm sokak aydınlatması, MOBESE kamera sistemi ve atık su arıtma tesisimizin gibi altyapı eksikliklerin tamamlanmasında bizlere sunduğu katkı nedeni ile kendilerine ayrıca şükran borçluyuz.”


08.06.2023 15:31