Öğretmenler ve veliler el ele: Okulu yeni döneme hazırladılar

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Süleyman mezrasında öğretmenler, velilerle omuz omuza vererek yeni eğitim öğretim yılı öncesi görevli oldukları okulda sınıfları boyadı, ders kitaplarını sıralara bıraktı

ALPARSLAN DİYARI-  Van'ın Erciş ilçesine bağlı Suyolu mezrasındaki 4 derslikli okul, öğretmenler ve velilerin ortak çabasıyla yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. İlçeye 20 kilometre mesafedeki okulda görev yapan 3 öğretmen, öğrencilerin daha ferah bir ortamda eğitim alması için harekete geçti.

 

Öğretmenlerden Fedakarlık: Boya ve Temizlik Çalışmaları

 

 

Okulda görevli öğretmenler, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde sınıfların boyanması ve temizlenmesi için bir araya geldi. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de malzeme desteği sunduğu bu çalışmada, öğretmenler 4 derslikli okulun boya ve küçük bakım işlerini üstlendi.

 

 

Velilerden Destek: Sınıfların Temizliği ve Kitap Dağıtımı

 

Öğretmenlerin fedakarca çalışmalarına mezra sakinleri kayıtsız kalmadı. Veliler ve çocuklar da okulu yeni döneme yetiştirmek için çaba gösterdi. Veliler, sınıfları temizleyip sıraları ve camları silerken, çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ders kitaplarını sıralara dağıttı.

 

 

 

Güç Birliği ile Eğitim Yılına Hazırlık

 

Okulun çevresinde de temizlik çalışmaları yapan öğretmenler ve veliler, eğitim materyallerini de duvarlara asarak okulu yeni eğitim öğretim yılına hazırladı. Hep birlikte yürütülen bu çalışma sayesinde okul, öğrencilere hazır hale getirildi.

 

Öğretmen Atakan Kasap: "Gönüllü Başladığımız Çalışmada Veliler Destek Oldu"

Okulda müdür yetkili olarak görev yapan öğretmen Atakan Kasap, bu çalışmayı meslektaşlarıyla birlikte gönüllü olarak başlattıklarını söyledi. Kasap, "Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle okulumuzu boyadık, sınıfları temizledik ve bahçemizi düzenledik. Mezra sakinleri ve çocuklarımız da bize katıldı. Hep birlikte yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyoruz," dedi.

 

Velilerden Teşekkür: "Fedakarca Çalışan Öğretmenlerimize Yardım Ettik"

 

Velilerden Kıyasettin Kılıç, öğrenciler için fedakarca çalışan öğretmenlere teşekkür etti. "Öğretmenlerimiz okulu boyadı, biz de onlara yardımcı olduk. Çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

 

KAYNAK AA

 


08.09.2024 12:09