Oğlu ve kızı dağa kaçırılan Malazgirtli baba HDP Muş İl Başkanlığı önünde çocuklarını istedi!

Muş'ta çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan ailelerin sayısı 45’e ulaştı. Eylemlere iki çocuğu dağa kaçırılan Malazgirtli bir aile daha katılım sağladı.

ALPARSLAN DİYARI- Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi sürdürdü. Muş’ta HDP'yi sorumlu tutan ailelerin oturma eylemi 110’uncu haftaya girerken aile sayısı ise 45’e yükseldi. 

 

 

 

 

Malazgirt’in Bahçe köyünde, yaklaşık 20 yıl önce kaçırılan oğlu Muhittin V. ve 6 yıl önce kaçırılan kızı Elif V. için eyleme katılan baba Reşit V., her hafta HDP il binası önünde bir araya gelen ailelere destek vermeye başladı. Vural, “Ben çocuklarımı istiyorum. Biz perişan durumdayız. Oğlumu ve kızımı istiyorum. Ben çocuklarımı çok seviyorum.

 

 

 

 

Kızım okul okuyordu. O zaman cebimde 10 liram varsa onun 5 lirasını kızıma veriyordum, 5 lirası bana kalıyordu. Eve aç gidiyordum ama gocunmuyordum. Allah kabul etmesin. Gelip kızımı kandırıp dağa kaçırdılar. Kızım götürüldüğünde 14 yaşındaydı. Şimdi 20 yaşlarında var. Ben buraya gelmişim ve çocuklarımı istiyorum” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

 

 


16.08.2023 13:42