MUŞVAK’ta geleneksel Ramazan iftarı: Muş paydasında bir arada olacağız

MUŞVAK’ta geleneksel Ramazan iftarı: Muş paydasında bir arada olacağız

MUŞVAK’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programında birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı. Davetli STK yöneticileri Muş paydasında bir arada olmaya devam edeceklerini belirtirken, MUŞVAK Başkanı Ulvi Eroğlu, kurdukları komisyonlarla Muş’un kalkınmasına katkı sunmayı hedeflerini söyledi.

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (MUŞVAK) tarafından her yıl verilen Ramazan iftarı bir gelenek olarak devam ediyor. Sivil toplum kuruluşu başkanları, yöneticileri ve sanatçıların katıldığı iftar yemeği programı toplantı salonunda izletilen tanıtım videosu ile başladı. Daha sonra Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Ulvi Eroğlu bir konuşma yaptı.

EROĞLU: SADECE BURS VEREN BİR YER DEĞİLİZ

Görüş ayrımı olmaksızın amaçlarının hemşerilerini bir araya getirmek ve Muş’un gelişmesini sağlamak için oluşturdukları komisyonlarla katkı sunmak olduğunu belirten Eroğlu, sadece burs veren bir sivil toplum örgütü olmadıklarını ifade etti. Muş için çeşitli projeler geliştirdiklerini ve önerilerde bulunduklarını kaydeden Eroğlu, yerel yönetimler ve bürokrasi düzeyinde çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

MUŞ’UN TURİZM POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKTİ

1071 burs hedefine ulaştıktan sonra 1453 burs hedefi koyduklarını aktaran Eroğlu, bursiyer mezunlarla diyalog halinde olduklarını ve onların mezuniyetten sonra da vakıfla iletişimde olmalarını sağladıklarını söyledi. Muş’un turizm potansiyeline dikkat çeken Eroğlu, bu konuda istişarelerde bulunduklarını ve çözüm odaklı yol almaya çalıştıklarını dile getirdi. Muş Ovası’nın önemine değinen Başkan Eroğlu, Türkiye’nin en büyük üçüncü ovasına sahip olan Muş’un bunun karşılığında bir gelirinin olmamasını kabul etmediklerini kaydetti.

Daha sonra söz alan önceki dönem Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Ubaşkanı Orhan Sami Gültekin, yapılan çalışma ve hizmetlere değindi. Özellikle Muş Ovası’nın sulanma projesinde verdikleri mücadeleyi anlatan Gültekin, el ele vakfın daha iyi noktalara gelmesi için çalışacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.

Ezanın okunmasıyla birlikte iftarını açan davetliler daha sonra çay sohbetinde bir araya geldi. Söz hakkının verilmesiyle görüş ve önerilerini paylaşan davetliler, birlik ve beraberlik noktasında üzerlerine düşen desteği vermekten çekinmeyeceklerini aktardı. Daha sonra Muşlu ünlü sanatçılar tarafından davetlilere sırayla müzik resitali sunuldu.

Program akşamın ilerleyen saatlerinde sona erdi.

 


01.04.2023 15:06