Muşspor Başkanı Nevzat Kaya’dan dev yatırım: Çin’in lüks markası HONGQI Türkiye’de

Muşspor Başkanı Nevzat Kaya, Çin Devlet Başkanı'nın resmi aracı HONGQI markasını  Türkiye’ye getiriyor.

ALPARSLAN DİYARI- HONGQI E-HS9, bünyesinde Yeniköy Motors ve Aston Martin Türkiye’yi bulunduran D ve D Motorlu Araçlar A.Ş. tarafından, Ağustos sonu itibari ile Türkiye pazarına giriyor. Çin’in ilk ve en büyük otomobil üreticilerinden biri olan FAV Group tarafından devlet başkanları ve üst düzey devlet görevlileri için lüks segmentde üretilen Hongqi Türkiye pazarına en büyük SUV elektrikli ile girecek, 2024'te ise lüks elektrikli sedan getirilecek.

 

ELEKTRİKLİ SEGMENTE ADIM

 

Aston Martin markasının da Türkiye distribütörü olan D ve D Araçlar A.Ş. Başkanı Nevzat Kaya; ‘’Markayı ülkeye getirme kararımı tetikleyen faktörlerden en önemli olanları Hongqi’nin kalitesinden ve gelecek vizyonundan çok etkilendim, elektrikli bir otonom olmasından kaynaklı doğan sürdürülebilirlik kavramına olan katkısının takdir edilesi olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

 

 

‘’Yeniköy Motors olarak, müşterilerimize yalnızca en kaliteli seçenekleri sunmak istiyoruz.’dedi. Markanın Türkiye’ye ithal ettikleri ilk modeli E-HS9’un sektörde dengeleri değiştireceğini belirten Kaya,” Elektrikli otomobil sektörüne adım atarak kazandıracağımız markanın online platformlarda tüketici tarafından satın alınabilir olması fikri hepimiz için oldukça çekiciydi. Fakat Yeniköy Motors olarak, müşterilerimize yalnızca en kaliteli seçenekleri sunmak isteriz. Hongqi’yi seçmemizin en büyük nedeni 30 yıllık deneyimimizle paralel konumlanmış güçlü bir marka olmasıdır” dedi.

 

FİYATI 8 MİLYON TL

 

Dünyanın dört bir yanından 5000’den fazla kişiden oluşan Ar-Ge ekipleri bir araya getirilerek tasarlanıp geliştirilen elektrikli lüks model HONGQI E-HS9’dan bu yıl sonuna kadar 200 adet satılması hedefleniyor. 8 milyon TL fiyat etiketiyle ve en üst versiyonla pazara sunulan otomobilin yaklaşık yarısı şu ana kadar satılmış durumda. E-HS9 modeli 544hp ve 750Nm torka üretebiliyor. 0'dan 100 km/h'ye yaklaşık 5,0 saniyede ulaşan otomobil E-akıllı 4WD sistemine sahip. Uzun yol, Konfor, Spor, Allroad, Offroad ve Custom modlarıyla kullanılabilen araçta matrix LED farlar yer alıyor.

 

6 RENK SEÇENEĞİ

 

Hongqi E-HS9’ un gövde renk seçenekleri siyah, zarif beyaz ve kuantum gümüş grisi olarak belirlenmiş. Buz beyazı + kuantum gümüş grisi, siyah üstlü zarif beyaz ve siyah üstlü kuantum gümüş grisi olmak üzere iki tonlu renk seçenekleri de lüks severleri cezbedecek özelliklerinden. 7 kişik araçta otomatik park yardımı,eller serbest algılama.sürücü durumu ve duygu monitörü ,akustik araç uyarı sistemi,şeritten ayrılma uyarı sistemi, otonom acil frenleme gibi özellikler yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)


25.08.2023 17:39