Muşlu vekil, ölümlü kazaların çok olduğu Muş- Bingöl Karayolunu meclise taşıdı

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Muşlu Dr. Medeni Yılmaz, Muş-Bingöl karayolu ışıklandırma ve orta refüj problemini meclis gündemine taşıyarak, soru önergesi verdi. 

ALPARSLAN DİYARI- Deva Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdülkadir Uraloğlu tarafından Anayasa'nın 98'inci ve TBMM içtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine bir soru önergesi verdi. 

 

 

Yılmaz, “Ülkemiz yollarının birçoğunda hala eksiklikler görülmekte ve bu eksiklikler nedeniyle kazalar meydana gelmekte, birçok vatandaşımız bu sebeple vefat etmekte veya yaralanmaktadır” dedi. 

 

 

Soru önergesinde yaşanan ölümlü kazayı da örnek gösteren Yılmaz, “Bu yollardan birisi olan Muş Bingöl karayolunun 8.kilometresi Kıyık Köyü yakınlarında - 17.08.2023 tarihinde elim bir trafik kazası meydana gelmiştir. 6 aracın karıştığı bu kazada 3 vatandaşımız vefat etmiş ve ayrıca 8 vatandaşımız da yaralanmıştır.

 

 

Bölünmemiş duble yol niteliğinde olan ancak gece trafiğinin birkaç kilometrelik bölümde güçleştiği, sık sık ölümlü kazaların vuku bulduğu ve bu nedenle "ölüm yolu" olarak adlandırılan bu bölümdeki problemin orta refüj düzenlemesi ve ışıklandırma ile çözülmesi mümkün iken bu kadar can ve mal kaybının izahı olamaz.” İfadelerini kullandı. 

 

 

Bölge tarımsal faaliyetlerin de yoğun olduğu bir bölge olması hasebiyle ekstra tedbirlere ihtiyaç duyulan, denetim ve kontrolün olması gereken bir güzergahtır olduğunu söyleyen İstanbul Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

 

 

“1) Bu güzergahta son 10 yılda meydana gelen kaza sayısı kaçtır?


2) Bu kazalarda kaç vatandaşımız vefat etmiş veya yaralanmıştır?


3) Kazalar sebebiyle kamu ve özele ait ne kadarlık zarar meydana gelmiştir?


4) Söz konusu yolda acil ihtiyaç olan orta refüj düzenlemesi ve yol aydınlatması gibi yol standartlarını arttırma çalışmalarının yapılmasını düşünüyor musunuz?


5) Yol standartlarını arttırma çalışmaları yapılacaksa, bu çalışmalara ne zaman başlamayı ve ne kadarlık bir sürede tamamlamayı düşünüyorsunuz?”

 

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 


09.11.2023 14:02