Muşlu ünlüler kimler? Ekranların sevilen Muşlu ünlüleri

Muşlu ünlüler kimler, diye merak edenler için harika bir liste yaptık. 

ALPARSLAN DİYARI-Muş doğumlu ünlüler listesi ile memleketimizin en güzel ve en derin değerleri olan kentlerinden birine doğru yolculuğa çıkmış olduk. Muş’tan çıkmış ünlü kişiler kimler, merak ediyorsanız okumaya devam edin…

 

 

"Muşlu Ünlü Sanatçılar ve Ünlü İsimler"

 

Memleketi Muş olan ünlüler denince akla birkaç isim geliyor. Ama daha derin bakınca Muş’tan çıkmış çok sayıda ünlü isim olduğunu gördük. Bürokratların çoğunlukta olduğu Muşlu ünlüler araştırmasında oyuncu ve şarkıcıların yanı sıra gazetecilerle de karşılaştık. 

 

Belki siz de Muşlusunuz ve hemşeriniz olan ünlü isimleri merak ediyorsunuz. Muş doğumlu sanatçılar, şarkıcılar, ressamlar, futbolcular ya da politikacılar için küçük bir araştırma yaptık. Muşlu ünlü sanatçılar ve diğer alanlarda ünlü olan kişiler listesi, başlıyor.

 

 

VEYSEL DİKER

 

 

Muş doğumlu oyuncular listesi arayanlar mutlaka Veysel Diker ismi ile karşılıyor. Pek çok televizyon dizisinde, filmde ve tiyatro oyununda gördüğümüz Veysel Diker, etkileyici oyunculuğu ile akıllarda yer etti. Onu hemen hepimiz Avrupa Yakası dizisinden tanıdı. Veysel Diker, Avrupa Yakası dizisinde Tacettin karakteri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Veysel Diker; Oğlum Bak Git, Çılgın Dershane, Tatlı Hayat, Yıldızlar da Kayar gibi yapımlarda görüldü. Ünlü oyuncu Muş doğumludur ve çocukluğu da Muş’ta geçmiştir. 

 

 


ALİ SÜRMELİ

 

 

Bingöl’de doğmuş olmasına rağmen ailesi Muşlu olan Ali Sürmeli, özel ses tonu ve konuşma tarzının yanında güçlü oyunculuğu ile çok önemli bir isim. Muşlu ünlüler denince de akla ilk gelen isimlerden biridir. 1959 yılında Bingöl’de doğan Ali Sürmeli’nin ailesi Muşlu ’dur. Muşu oyuncu Ali Sürmeli, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro mezunudur. Çok sayıda tiyatro oyununda oynamış, yönetmenlik yapmıştır. Sinemada onu ilk gördüğümüz film ise Beyaz Ölüm filmidir.

 

Dönüş, Gece Dansı Tutsakları, Hoş Memo, Mavi Sürgün, Babam Askerde, Düş – Gerçek 1990’larda rol aldığı filmlerdir. Filler ve Çimen, Şellale, Son, Eve Giden Yol, Sınav, Umut Adası ise 2000’lerin başlarında rol aldığı filmlerden bazıları. 2007 yılında çekilen Beyaz Melek ile şöhretinin katlandığını da söylemek gerek. Fırtına, Girdap, Hoşçakal Güzin, Güneşi Gördüm, Kolpaçino, New York’ta 5 Minare, Takiye, Açlığa Doymak, Bir Ses Böler Geceyi, Mucize filmleri de adeta oyuncunun yüzü ile özdeşleşti. Prestij Meselesi filmi ise oyuncu en son gördüğümüz sinema filmi oldu.

 


YÜCEL ERTEN

 

 

1945 Muş doğumlu oyuncu ve yönetmen Yücel Erten de Muşlu ünlüler listesinde çok önemli bir isim. 40 farklı ödül almış bir oyuncudan bahsediyoruz. Almanya’da oyunculuk üzerine eğitim alan Yücel Erten, 2021’den beri de İzmir Şehir Tiyatroları’nın kurucu genel müdürüdür.  50’den fazla kitabı Almancaya çevirmiş ve çok sayıda Alman tiyatro eserini Türkçeye çevirmiştir. 1998 yılında beyazperdede gördüğümüz Cumhuriyet filminde, Salkım Hanım’ın Taneleri filminde kendisini gösterdi. Ayrıca Harry Potter serisindeki Amos Diggory seslendirmesi ile kulaklarımıza yerleşen bir sesi var. Çok izlenen Karadayı dizisinde de İskender Akın rolü ile akıllara kazındı.

 

 

NİHAT DOĞAN

 

 

Aslen Muşlu bir ailenin çocuğu olan Nihat Doğan, İstanbul doğumludur. 1976 İstanbul doğumlu olan Nihat Doğan, Kırdın Kalbimi albümü ile çok tanındı. Ardından magazin basınında yaptığı çıkışlarla ünlenen ve dikkat çeken Nihat Doğan, 2011 yılında da Survivor Ünlüler – Gönüllüler yarışmasında izlendi. Kırdın Kalbimi, Ayrılık Acı Bir Yol, Anlamıyorlar, Dayan Yüreğim, Züleyha, Zor Gelir, Seve Seve, Bitanesinden Bitanesine, Zoruna mı Gitti, 1071 adlı albümleri yapmıştır.

 

 

İLKER KARAGÖZ

 

 

Televizyon ekranlarında temiz yüzü ve profesyonel sunumu ile tanınan İlker Karagöz de Muş doğumlu. Muşlu ünlüler listesinde yer alan ünlü sunucu, 1980 yılında Muş’ta doğmuş. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu olan İlker Karagöz, ATV ve FOX kanallarında muhabir ve sunucu olarak çalışmıştır.  

 

 

AYFER KALSIN

 

 

“Ünlü” denince akla hemen şarkıcı, oyuncu, futbolcu gibi ilgi alanları geliyor. Oysa resim, heykel, seramik, mimarlık gibi alanlarda da dünya çapında şöhreti olan çok sayıda Türk var. Onların gurur veren çalışmaları ile yurt dışında tanınmak da önemli. Ayfer Kalsın da bu isimlerden biri. 1965’te Muş’ta doğan Ayfer Kalsın, tüm dünyaya Türk seramiği hakkında fikir verdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümü mezunu olan sanatçı, çok sayıda uluslararası ödülün de sahibi. 

 

 

KANAT GÜNER

 

 

Ünlü yazar Kanat Güner de Muş doğumludur. 1970 Muş doğumlu olan Kanat Güner, İstanbul’da büyümüştür. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan yazar, çok sayıda tiyatro oyunu da yazdı. Oyunlarının çoğu da sahnelendi.

 

 

TAHSİN SARAÇ

 

 

Türk şairler listesinden yer alan Tahsin Saraç, 1930 yılında Muş’ta doğmuştur. Daha sonra önce Ankara’da sonra da Fransa’da eğitim görmüştür. Fransa’da Fransız Dili Edebiyatı okuyan Tahsin Saraç, Türk şiirinin önemli isimlerinden biridir. Şiirleri, Fransa’da pek çok kitapta yayınlanmıştır. Yazdığı kitaplar; Bir Ölümsüz Yalnızlık – 1964, Güneş Kavgası – 1968, Direnmeler – 1973, Güvercin Kasapları – 1978, Bir Sevgiyi Görüntüleme – 1980, Toplu Şiirler – 1989, Çıplak Kayada Çimlenmek – 1989.

 

 

"HABER MERKEZİ"


08.01.2024 12:12