Muşlu şehidin evinin önüne bayrak asıldı: Acı haber ailesine verildi

Muş, bir kahraman evladını daha vatan uğruna şehit verdi.

ALPARSLAN DİYARI-Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında yürütülen mücadelede sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın acı haberi, Muş’taki ailesine büyük bir üzüntüyle iletildi.

 

Şehidin Sungu beldesinde yaşayan ailesine, acı haber askeri yetkililer tarafından verilirken, mahallede derin bir sessizlik ve hüzün hâkim oldu. Aileyi teselli etmek ve acılarını paylaşmak için yakınları ve komşuları evin önünde toplandı.

 

 

EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

 

Şehit Maşallah Abakay’ın baba ocağına, Sungu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Vatan uğruna canını feda eden şehidin evi, bayrağın gölgesinde hüzünle dolarken, Muş halkı bu acı günde kenetlenerek aileye taziyelerini sundu. Şehidin yakınlarına destek olmak için il ve ilçe yetkilileri de taziye ziyaretlerinde bulundu.

 

 

MUŞ HALKI ŞEHİDİNİ UNUTMAYACAK

 

Şehit Maşallah Abakay’ın kahramanlığı, tüm Muşluların kalbinde derin bir iz bıraktı. Yürekleri dağlayan bu kayıpla birlikte, vatan sevgisi ve şehitlere olan minnet duygusu bir kez daha öne çıktı. Şehidin cenaze töreninin, tüm Muş halkının katılımıyla büyük bir kalabalık eşliğinde gerçekleşeceği duyuruldu. Kahraman evladını son yolculuğuna uğurlamak için şehitliğe akın edilmesi bekleniyor.

 

 

TÜRKİYE ŞEHİTLERİYLE GURUR DUYUYOR

 

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, Türkiye'nin terörle mücadelesinde bir kahraman olarak anılacak. Abakay’ın ismi, vatan için canını feda eden kahramanlar arasında şerefle yer alacak. Ailesine başsağlığı dileyen askeri ve sivil yetkililer, şehidin hatırasının sonsuza dek yaşatılacağını ifade etti.

 

 

HABER SAMİ DEMİR


22.09.2024 13:17