Muşlu Melike akülü sandalyesi sayesinde ilk defa bayram gezdi! 

Muş’ta daha önce annesinin sırtında bayramları gezen doğuştan engelli Melike İncetepe, akülü sandalye sayesinde ilk defa bayram gezdi.  

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Karabey köyünde yaşayan 12 yaşındaki Melike İncetepe, İyilik Ailesi Platformu sayesinde akülü sandalyesine kavuştu. Doğuştan engelli Melike İncetepe, her bayram annesinin sırtında gezdiği bayramı bu sene akülü sandalyesi sayesinde tek başına gezdi.

 

 

 

 

 

 

İlk defa tek başına evleri gezerek şeker toplayan Melike İncetepe, sokaklarda dolaşmanın ve bayram harçlığı almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

 

 

 

Arkadaşları ile birlikte bayram şekeri toplayan Melike, “Daha önceki bayramlarda annem beni sırtında taşıyarak bayramlara götürüyordu. Şimdi ise tekerlekli sandalye ile bayramı geziyorum. Buradan İyilik Ailesi Platformundan Mustafa abime çok teşekkür ederim. Bayramın birinci günü hava yağışlıydı çıkamadım. Bayramın son gnü olan bugün akülü tekerlekli sandalyem ile dışarı çıktım. Arkadaşlarımla beraber şeker ve bayram harçlığı topladık. Arkadaşlarıma beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür eder, herkese iyi bayramlar dilerim.” diye konuştu.

 

 

 

Melike İncetepe’nin arkadaşı Aziz Akkan ise havanın yağışlı olması nedeniyle bayramın birinci günü dışarıya çıkamadıklarını belirterek, “Bugün bayramın son günü ve hava güneşli. Biz de beraber dışarı çıktık. Melike eskiden bayramları gezemiyordu. Şimdi artık arabası var ve beraber kapı kapı gezerek şeker topluyoruz. Çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

 

 

 

 


12.04.2024 17:12