Muşlu Kıbrıs gazisi anılarıyla mest etti!

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünün 'Vatan ve Kahraman Buluşmaları' projesi çerçevesinde Kıbrıs Gazisi Sabri Yıldırım, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

ALPARSLAN DİYARI- Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşadıklarını, askerdeki anılarını ve Türk askerinin kahramanlıklarını anlatan Yıldırım, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. 

 

 

 

Okulun konferans salonunda yapılan söyleşide Gazilik, Kıbrıs Barış Harekâtı ve askerlikle ilgili bilgiler paylaşan gazi Yıldırım’a öğrenciler merak ettikleri konularda sorular yönelttiler. 

 

 

 

 

“KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NDA BİRÇOK ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU”

 

Savaşın her türü kötü oluğunu belirten Yıldırım, “Çıkan savaşlar hem ülke ekonomisine zarar verir hem de insanların mal ve canına sebep olmaktadır. Bu nedenle savaşın her türü kötüdür. 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı’nda birçok askerimiz şehit oldu ve birçok askerimiz ise gazi oldu. Türk Askeri çok merhametlidir. Savaşta yakaladığımız esirlere zarar vermiyorduk. Kendilerinin ekmek su ihtiyacını karşılıyorduk ama Rumlar birçok sivil vatandaşımızı şehit etmişti. Şu anda İsrail Filistin’e yaptığı gibi Rumlar da oranın Türklerine zülüm ettiği için barış hareketi başladı” diye konuştu 

 

 

 

 

Yıldırım’ın anlattıklarını hayranlıkla dinleyen öğrenciler, Yıldırım’a merak ettiklerini sordular. Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Yıldırım, kendisini dinleyen öğrencilere ve programı düzenleyenlere teşekkür etti.
Toplantıya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit ve Gaziler birim Sorumlu Şube Müdürü Gökmen Oğraş ve ekip arkadaşları katıldı.

 

 

 

 

Program, öğrencilerin Yıldım ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

 


HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 

 

 


30.11.2023 11:41