Muşlu İşadamından Kıyafet Yardımı

Muşlu İşadamından Kıyafet Yardımı

Aslen Muş Vartolu olan hayırsever İşadamı Hüseyin Öndeş, kurban bayramını öncesi Muş ve ilçelerinde ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet yardımında bulundu.

İstanbul’da yaşayan hayırsever iş adamı Hüseyin Öndeş, Muş ve ilçelerinde her yıl olduğu gibi bu bayramda da ihtiyaç sahibi aileleri ve çocukları sevindirdi.

İşadamı Öndeş, Muş ve ilçelerinde İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları ile ortaklaşa yardım dağıtım işlerini organize ederek bu yılda bu geleneği devam ettirdi.

Kurban Bayramında çocuklara bayramlık kıyafet dağıtarak çocukları ve ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeye devam eden İşadamı Öndeş, her yıl yaptığımız yardımları bu yılda yapmanın mutluğunu yaşıyorum dedi.

“Bayramdan Bayrama Kıyafet Alınırdı”

Bayramlık kıyafet geleneğini devam ettiren hayırsever iş adamı Hüseyin Öndeş yaptığı açıklamada; “ Bizler her ne kadar İstanbul’a gelip yerleşmiş olsak ta bir tarafımız tamamen memleketimizdedir. Memleketimde ve bir il ve ilçede gücümün yettiği kadar bayramlık kıyafet alıp dağıtmaya gayret ediyorum. İlçeyi ve köyleri çok iyi tanıyan Muş İYİ Parti il Başkanımız İlhan Şerafettin ve ilçe teşkilat üyelerinin oluşturdukları listeler doğrultusunda yardımlarımız yaptık. Babamız bize bayram öncesi kıyafet veya ayakkabı alınca asıl bayramı biz yapmış olurduk. Bir veya iki parça alınan kıyafetle çok mutlu olurduk. Şimdi de çocukların bayramlık kıyafetle kendilerini özel hissetmeleri istediğim için bu geleneği önemsiyorum.“dedi.

  “Kaybolan Gelenekleri Devam Ettirmeliyiz”

Hayırsever Öndeş,” maalesef geleneklerimiz zamanla kaybolup gitmektedir. Toplum ve aile üzerinde o kadar büyük etkisi olan geleneklerimiz var ki günümüze hiçbiri kalmadı. Örf ve adetlerimizden uzaklaşıyoruz birbirimize yabancı bir toplum oluyoruz. Bana göre çocuklarımıza bazı geleneklerimiz aşılamalıyız anlatmalıyız. Geçmişimizdeki sağlam aile ve toplum yapısını oluşturmalıyız. Bayramlarda çocuklarımız çifte bayram yapmalı geleneklerimizi öğretmeliyiz ki onlarda devam ettirebilsinler. "dedi.

 


25.07.2021 10:03