Muşlu iş insanlarından Başakşehir’de unutulmaz gece

Muşlu iş insanlarının başını çektiği BAŞİDER, ilçede unutulmaz bir kültür ve sanat etkinliği düzenledi.

ALPARSLAN DİYARI- Başakşehir İş İnsanları Derneği (BAŞİDER), 2. Kültür ve Sanat Gecesi ile yine muhteşem bir organizasyona imza attı. İlçe protokolü, iş insanları, siyasi partiler, muhtarlar ve muhtar adayları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen gece, unutulmaz bir akşam ve müzik şölenine dönüştü.

 

Çiğ köfte ikramı ve birbirinden güzel müziklerle renklenen gecede, BAŞİDER'in bölgedeki en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu gösteren coşkulu bir atmosfer hakimdi. Aşıklar Şöleni'nde birbirinden güzel atışmalar yapan aşıklar, gecenin anlamına ayrı bir güzellik kattı. Koma Beko, Grup Roj, Miro, Hozan Bawer ve Ercan Aras gibi değerli sanatçılar da sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Programın sonunda çekilen halaylarla gece zirve yaptı.

 

 

2. Kültür ve Sanat Gecesi, BAŞİDER'in birlik ve beraberlik ruhunu en güzel şekilde yansıtan bir organizasyon oldu. Gecenin sonunda katılımcılar, BAŞİDER'e bu güzel gece için teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devamını dilediler.

 

“BAŞİDER BAŞAKŞEHİR İÇİN VAR”

 

BAŞİDER Başkanı Ergin Kaya yaptığı konuşmada, derneğin bölgedeki iş insanlarının ve ilçenin sorunlarını yakından takip ettiğini ve çözüm üretmeye gayret gösterdiğini vurguladı. Kaya, BAŞİDER'in sosyal ve kültürel etkinliklerle de bölgeye katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi.

 

 

Gecenin anlamına dair bir konuşma yapan BAŞİDER Başkanı Ergin Kaya, derneğin, bölgesindeki en aktif sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini ifade etti. Kaya, bölgedeki iş insanlarının ve ilçenin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirtti. Kaya, “Derneğin kuruluş amacı bölgedeki imar sorunlarını resmi kurumlar nezdinde gündeme getirip sorunlara daha hızlı çözüm bulunmasını sağlamak ve mahallelerde oluşan mağduriyetleri gidermektir. Kısa süre içerisinde büyüyen derneğimiz, bölgedeki iş insanlarının derneğe üye olmasıyla büyümüş ve hedeflerini de artırmıştır. BAGİDER adıyla kurulan derneğimizin, kurucu başkanı Cengiz Altuğ ve kıymetli yönetim kurulu üyelerinin başarılı bir dönem geçirmesinin ardından bayrağı devraldık. Kongrede BAŞİDER ismiyle güncellenen derneğimiz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere birçok Anadolu kentinde sosyal farkındalık projelerinde yer almıştır.” dedi.

 

Başkan Kaya şunları kaydetti:

 

“İhtiyaç sahibi öğrencilerimize, kırtasiye başta olmak üzere, kışlık bot ve mont gibi giyecek yardımında da bulunmamızın yanı sıra Ramazan ayları, kandil ve mevlit programlarında yine ilçe sakinlerinin yanında yer almaya devam ettik. Asrın felaketi olarak tabir ettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yönetim kurulu üyelerimizle birlikte sahada aktif olarak yardım faaliyetlerine katıldık. Aşevi kurarak, vatandaşlarımıza ve sahada görev alan tüm ekiplere sıcak yemek ve çorba imkanı sağlayarak, yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sunmaya çalıştık. Ayrıca İstanbul’a gelen depremzedeler içinde ayni ve nakdi yardımda bulunmayı ihmal etmedik.

 

Taziye ve düğünler başta olmak üzere üyelerimizi sık sık iş yerlerinde ziyaret ederek, iş insanlarının haklarını savunarak, yerel yönetimler ve iş insanları arasında önemli bir köprü görevi yürütmekteyiz. Mahalledeki imar sorunlarının çözülmesinden sonra yeni bir amaç yeni bir vizyon belirledik ve ilçe esnafının ve iş insanlarının kalkınması için gerekli girişimlere devam etmekteyiz.

 

Yeni iş imkanları ve yeni istihdamlara aracılık ederek, üyelerimizin işlerini geliştirme fırsatları bulacakları toplantı ve seminerler düzenleyerek bölge ekonomisine yeni bir soluk kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Yurt içinde ve yurt dışında yeni iş fırsatları sağlamak 2024 ve 2025 dönemi hedefimizi oluşturmaktadır. Gecemize katıldığını için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

"HABER VEYSEL EŞİN"


14.03.2024 10:04