Muşlu Genel Başkan Aktaş: Gazilerimiz kahramanlığın yaşayan abideleridir

Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Emrullah Aktaş, Gaziler Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

ALPARSLAN DİYARI -Emrullah Aktaş, gaziliğin Türk toplumunun en eski ve en onurlu unvanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, gazinin Allah yolunda ve vatan uğrunda savaşıp, şehit olmayı arzu eden ancak savaş meydanında sağ kalan kimseye verilen manevi bir unvan olduğunu belirtti.

 

Aktaş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 

"Yüce milletimiz tarihin hiçbir döneminde zulme boyun eğmemiş, her zaman adaleti ve hürriyeti savunmayı ilke edinmiştir. Bu onurlu milletin evlatları, inançları ve değerleri uğruna şehitliği ve gaziliği seve seve karşılamıştır. Şehitlerimizin şahitleri olan gazilerimiz, bizim için ebedi vicdan ve ebedi şükran anlamını taşır."

 

Aktaş, gaziliğin önemine değinerek, "Gazilik, milletimizin ve vatanseverliğin özüdür. Gazilerimiz, kahramanlığın yaşayan abideleridir ve milletimizin medarı iftiharıdır. Bugün, ülkemizin her karış toprağında bağımsızlık ve özgürlük için canını ortaya koyan kahraman gazilerimizin şeref gününü kutluyoruz," dedi.

 

 

Son olarak, şehit ailelerine ve gazilere olan minnetlerini dile getiren Aktaş, "Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, gazilerimizin hak ettikleri değeri vermek için her zaman daha iyisini yapmaya çalışacağız. Ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak için durmadan çalışacağız. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABER TUNCAY ÇANGA

FOTO: SOSYAL MEDYA


19.09.2024 10:28