Muşlu Fırıncıların sıcak havalarda zorlu mesaisi

İnsanların güneşten kaçtığı bugünlerde Muş’ta fırıncılar sıcak havalara aldırış etmeden çalışıyorlar. Yaz aylarının en zor mesleklerden biri olan fırıncılar zorlu mesai yapıyor. 

ALPARSLAN DİYARI: Muş’ta hava sıcaklığının 47 dereceye yükselirken insanlar güneşten kaçıp gölge yer ararken, fırıncılar ise hem ocağın sıcaklığı hem de hava sıcaklıları ile mücadele ediyor. 

 

Bir yanda dışarının kavurucu sıcaklığı bir yandan da ocağın sıcaklığı. Yaz aylarında en zor mesleklerden bir tanesi de şüphesiz fırıncıların. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için ekmek pişiriminin yanı sıra, biber, patlıcan ve tepsi yemekleri de pişiren fırıncılar sıcaklarla mücadele ediyor. Kimi günde 4 defa soğuk duş alıyor kimi ise kıyafetini soğuk su ile yıkayıp giyiyor. 

 

Muşlu fırıncılar, “Gün geçtikçe etkisini arttıran sıcaklarda bazen keşke bu mesleği seçmeseydik diyoruz. Ocak sıcaklığında vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. İnsanlar bu sıcak havalarda gölge yer ararken bizler, bir tarafta sıcaklarla mücadele diyoruz, diğer taraftan da en iyi hizmeti sunabilmek için ocak önünde ter döküyoruz” diyerek sıcaklıklardan dert yandı. 

 

Haber: Kader Akçil 


20.08.2023 15:37