Muşlu başkandan yılların başarısı: Yeniden güven tazeledi

Türkiye Tütün Üreticiler Birliği (TTÜB) Genel Başkanlığına aday olan mevcut Başkan Şeyhmus Solgun, tütün üreticilerinin tam desteğiyle 5. dönem genel başkanlığına seçildi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Yıllardır tütün üreticilerinin sorunlarına çözüm bulmak için yoğun çaba sarf eden Solgun, bu görevi bir kez daha layık görüldü.

 

4 dönemdir genel başkanlık görevini yürüten ve 2011 yılından bu yana 13 yıldır bu pozisyonda olan Şeyhmus Solgun, uluslararası alanda Türkiye'yi başarıyla temsil eden bir isim olarak tanınıyor. Dünya genelinde 50'ye yakın ülkede tütün faaliyetleri yürüten Solgun, Türkiye'yi uluslararası tütün çalıştaylarında temsil ederek önemli başarılara imza attı.

 

 

Rakipsiz olarak girdiği seçimlerin ardından yaptığı açıklamada Solgun, tütün üreticilerine ve kendisine destek veren tüm üyelere teşekkür etti. Açıklamasında, "Yola çıktığımız ilk gün kendimize ithalatı azaltıp daha fazla ihracat yapmak adına gecemizi gündüzümüze katarak yeni ürünlerimizin denemelerini yaparak daha fazla şirketleri ülkemizle buluşturmak için hep çalıştık, uğraştık ve mücadele ettik. Bu şekilde bu günlere geldik. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçimini tütünle sağlayan tüm tütün üreticilerinin derdine ortak olmak için varız. Bu amaçla ülkemizin ekonomik alanda kalkınabilmesini sağlamak adına önemli görevler üstlendik ve üreticilerimizin kazancının yanı sıra uluslararası dev firmalara 'Türkiye'siz olmaz'ı ispatladık ve bugünlere geldik. Bir kez daha bu görevi layık gören ve destek olan tüm üyelerime teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

Şeyhmus Solgun'un yeniden seçilmesi, Türkiye tütün üreticileri için önemli bir güven kaynağı olarak görülüyor. Solgun’un liderliğinde, Türkiye tütün üretimi ve ihracatının daha da güçlenmesi bekleniyor.

 

HABER SEVDA BALKAYA


08.08.2024 08:19