Muşlu babanın feryadı: Engelli çocuklarımın eğitimi yarıda kalmasın!

Muş'un Kepenek Köyü'nde yaşayan 4 engelli kardeş, eğitim hayatlarına devam edebilmek için yardım bekliyor.

 

 

ALPRSLAN DİYARI- Zorlu kış şartları nedeniyle okula giden yolların kapanması, engelli çocukları ve ailelerini eve mahkum ediyor. Kışın okullarına ulaşamayan çocuklar, yollarının yapılması için yetkililere ve yardımseverlere sesleniyor.

 

ENGELLİ BABA MEHMET YAŞAR: “ÇOCUKLARIM KIŞIN EVE MAHKUM OLUYOR”

 

Kepenek Köyü’nde yaşayan engelli baba Mehmet Yaşar, çocuklarının okula gitmek için her yıl mücadele verdiğini ancak kışın yolların kapanması nedeniyle evde mahsur kaldıklarını dile getirdi. İkisi özel rehabilitasyon merkezine, diğer ikisi ise köy okuluna giden dört engelli çocuğunun eğitim hayatının kış mevsiminde durma noktasına geldiğini söyleyen baba Yaşar, “Yazın yollar açıkken çocuklarım rahatça okula gidip geliyor. Ama sonbahar ve kış aylarında kar yağışı başladığında, iki kilometrelik yol kapanıyor ve çocuklarım eve hapsoluyor. Engelli bir baba olarak çocuklarımın eğitim hayatını sürdürebilmeleri için yetkililerden yardım bekliyoruz. Kışın hastamız olduğunda bile ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.

 

 

 

KIŞ KORKUSU SARIYOR: “YAZ HEP OLSUN, OKULA GİDEBİLELİM”

 

Okula gitmekten büyük keyif aldıklarını belirten 16 yaşındaki Büşra Yaşar, 14 yaşındaki Yusuf Yaşar, 8 yaşındaki Rabia Yaşar ve 7 yaşındaki Adem Yağmur, her kış geldiğinde eve kapanmaktan ve eğitimlerinin aksamasından şikayetçi. Engelli çocuklar, “Kış mevsimini sevmiyoruz, çünkü okula gidemiyoruz. Yaz hep olsun, okula gidip gelelim” diyerek duygularını dile getirdi.

 

15 YILDIR SÜREN YOL SORUNU: BÜYÜK DEDE FERZENDE ARAS’TAN ÇAĞRI

 

Engelli torunlarına yıllardır bakan büyük dede Ferzende Aras, yol sorunundan dolayı yaşadıkları zorlukların dayanılmaz hale geldiğini söyledi. Torunlarının büyüdükçe sorunlarının arttığını belirten dede Aras, “Kışın yollar kapanıyor, torunlarım okula gidemiyor. Devlet büyüklerimizden ve Valiliğimizden bu yolun yapılmasını rica ediyoruz. 2 kilometrelik yol asfalt olursa, torunlarım okula rahatça gidip gelecek. 15 yıldır bu problemle boğuşuyoruz ve artık başa çıkamıyoruz. Torunlarım okulu seviyor, ama kış geldiğinde eğitim hayatları bitiyor. Torunlarımın dörtü de engelli, devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

"ENGELSİZ YAŞAM MÜCADELESİ"

 

Mehmet Yaşar, engelli olmasına rağmen çocuklarının eğitimine devam edebilmesi için elinden geleni yaptığını, fakat yolların kapalı olması nedeniyle çaresiz kaldığını belirtti. “Kış geldiğinde çocuklarımın okula gidememesi içimizi parçalıyor. Ben engelli olsam da onların engelsiz bir hayat sürmesini istiyorum. Yetkililere sesleniyoruz: Lütfen sesimizi duyun. Çocuklarımın okula gidebilmesi için bu yolu yapın” dedi.

 

YARDIM ÇAĞRISI: "ENGELLİ ÇOCUKLAR EĞİTİMSİZ KALMASIN"

 

Muş’un sert kış koşulları nedeniyle eğitim hayatlarına devam edemeyen engelli çocuklar, okullarına giden yolların yapılması için duyarlı vatandaşların ve yetkililerin yardımını bekliyor. 2 kilometrelik yolun asfaltlanması, sadece bu engelli aile için değil, köyde yaşayan diğer aileler için de büyük bir ihtiyaç.

 

Bu yardım çağrısı, engelli çocukların eğitim hayatlarına devam edebilmeleri ve kışın eve hapsolmamaları için yapılan bir umut ışığı niteliğinde. Muş’un kalbindeki bu ailenin sesi duyulmalı, çocuklar karanlık kış aylarında evde yalnız kalmamalıdır.

 

ÖZEL HABER TUNCAY ÇANGA


20.09.2024 09:14