Muşlu aileler DEM Parti önündeki eylemlerini karalılıkla sürdürüyor

Muş'ta çocuklarının, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden DEM Parti'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki eylemlerine devam ediyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Muşlu annelerinin 7 Nisan'dan bu yana yaptıkları eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor.

 

Evlatlarına kavuşma ümidiyle çarşamba günleri DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen ailelerin sayısı her geçen hafta artıyor. Kentte iki ailenin başlattığı oturma eylemine katılanların sayısı, gün geçtikçe artmaya devam ediyor

 

Muş'ta her hafta çarşamba günü DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan aileler, bu hafta da eylemlerini sürdürdü.

 

"Evlat nöbetindeyiz", "Anneler direniyor" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" yazılı pankartlar açan anne ve babalar, çocuklarını teslim olmaları için seslerini duyurmaya çalıştı.

 

 

 

"OĞLUM BENİ DUYUYORSAN GEL"

 

DEM Parti ve terör örgütü PKK'dan oğlunu istediğini belirten anne Şehnaz Özcan, "ben Atilla’nın annesiyim. 7 yıldır oğlumdan haber alamadım. Yaşıyor mu, ölmüş mü haberim yok.Ben çocuğumu HDPKK’den istiyorum. Hatta dağda bir tane evladımız kalana kadar eylemime devam edecegim. Atilla sen benim sesimi duyuyor musun: Gel devlete teslim ol.” diye konuştu.

 

Eyleme katılan Ayten Koçhan da, yaklaşık 3 yıldır çocuklarına kavuşma ümidiyle eylemlere katıldığını ifade etti.

 

Evlatlarına kavuşuncaya kadar eyleme devam edeceklerini vurgulayan Koçhan, "Ben Ayten Koçhan ben Ersin’in annesiyim. 8 sene önce oğlum Bursa’da çalışırken, kayboldu. Bu 3 yıldır biz davamıza devam ediyoruz. Ben PKK’den HDP’den oğlumu istiyorum. Yılanın başı HDP’dir. Yeter biz evlat hasretine daha dayanamıyoruz. Biz ciğerlerimizin peşindeyiz. Ersin oğlum sesimi duyuyorsan gel devletimize teslim olun." diye konuştu.

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

 

 

 

 


17.07.2024 11:48