Muşa yakışır bir adalet sarayı hizmet binası için MHP kolları sıvadı

MHP Muş il teşkilatı Muş’ta depremden dolayı zarar gören kamu binalarını gündeme getirdi.

 

 

ALPARLAN DİYARI-MHP İl Başkanı Osman Yüce, il teşkilat binasında yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen ve 7 ilimizi etkileyen depremden dolayı yaşamını yitiren vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum yakınlarına baş sağlığı diliyorum dedi.

 

Başkan Yüce,” 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem sonrasında bir çok vatandaşımız hayatını kaybetmiş bazı vatandaşlarımızda kalıcı olarak uzuvlarını kaybetmişti.

 

 

Sadece 30-40 saniyede gerçekleşen zelzele, bölgede tarih boyunca yaşanan en yıkıcı sismik hareketlilik olarak kayıtlara geçmişti. Türkiye’miz Batı Anadolu, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatları üstünde yer almaktadır. Bu coğrafi gerçeği değiştirme şansımız elbette yoktur.  6 Şubat ikiz depreminin hakimiyet ve hareket alanında bulunan meskun mahaller tabiri caizse yerle bir olmuş, şu ana kadar 31 bin 643 kardeşimiz vefat etmiş, 80 bin 278 kardeşimiz de yaralanmıştır.”

 

 

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ

 

Başkan Yüce,”Hepimizin üzerine düşen yaralarımızı sarmak, yıkımı telafi etmek depremden etkilenmiş şehirlerimizi gülzara çevirmek, çelikleşmiş kardeşlik hissiyatımıza su vererek destek vermektir.

 

İlimizin deprem kuşağı üzerinde bulunduğu hepimiz tarafından malumdur. Bu nedenle tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yeniden kontrol edilerek dayanıklı hale getirilmesi hepimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Yakın zamanda depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılan Muş valilik binamız taşınmış ve yeni hizmet binasında hizmetini yürütmeye başlamıştır. Beklentimiz valiliğimizin kendi yerinde yeni hizmet binası ile biran önce faaliyetine başlamasıdır. Bunun yanında tüm kamu binalarımızın da deprem yönünden güçlendirilerek vatandaşlarımıza hizmetine devam etmelidir.”

 

YENİ BİR VALİLİK BİNASI YAPMAK İÇİN GİŞİMİLERE BAŞLADIK

 

Başkan Yüce,”Kamuoyunda sıkça konuşulan ve kamu hizmetlerinde önemli bir kurum olan adalet sarayımızın da depreme dayanıksız olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Temennimiz en kısa sürede vatandaşlarımıza daha konforlu ve sağlam bir binada hizmet verecek adalet sarayı ve adalet sarayı çalışanlarına ait lojmanlarının ilimize kazandırılmasıdır. Bu amaçla Cumhur ittifakı birleşeni olarak konuyu TBMM taşıyacağımızı ve binanın biran önce kazandırılması için  her türlü desteği vereceğimizi kamuoyuna bildiririz.”

 

Haber: Emrullah Özbey


23.09.2023 15:49