Muş Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu: Mazot ve Gübre Desteği devam ediyor! Asılsız iddialara itibar etmeyin

Muş Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Kılıç: Mazot ve Gübre Desteği devam ediyor! Asılsız iddialara itibar etmeyin

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ve Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar" ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddialara karşı, Muş Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.

 

Tahsin Kılıç, mazot ve gübre desteğinin kaldırıldığına yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, "Mazot ve gübre desteği kalkmamıştır. Aksine, yeni dönemde bu destekler temel girdi maliyetleri (mazot ve gübre) esas alınarak belirlenen TEMEL DESTEK olarak revize edilmiştir. Üreticilerimizin en büyük destekçisi olmaya devam ediyoruz," dedi.

 

 

ÜRETİCİLERE YÖNELİK DESTEKLER GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK

 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan üreticilerin, yeni dönem desteklemeleriyle mazot maliyetinin yüzde 50’si, gübre maliyetinin ise yüzde 25’inin karşılanacağını ifade eden Kılıç, "Bu desteklerle çiftçilerimizin yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca belirli ürünler için yapılan üretim planlaması dahilinde mazot ve gübre desteği yüzde 100’e kadar desteklenecektir," diye konuştu.

 

Kılıç, ayrıca basın organlarında yer alan prim desteğinin kaldırıldığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Fark ödemesi desteğinin sürdüğünü ve bu desteğin üretim maliyetleri ve gelir kayıplarını telafi edecek şekilde düzenlenmeye devam edeceğini belirtti.

 

"ÜRETİCİLERİMİZ ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEMELİ"

 

Tahsin Kılıç, üreticilere hitaben yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın çiftçilerimizin yanında olduğunu ve asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Tarımın sürdürülebilirliği ve çiftçilerimizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

 

Bu kapsamda, Muş Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak çiftçilere verilen desteklerin devam ettiğini ve yeni desteklemelerin nakdi olarak ödeneceğini de hatırlatan Kılıç, üreticilerin herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için ilgili mevzuatları takip etmelerini tavsiye etti.

 

HABER MERKEZİ


29.08.2024 15:50