Muş Yeşilay bağımlılıkla mücadeleye devam ediyor!

Yeşilay Muş Şube Başkanı Zülfi Gümüştekin, bağımlılıkla mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

ALPARSLAN DİYARI- Kentte görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşu temsilcileriyle Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) bir araya gelen Zülfi Gümüştekin, uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekip ile bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti vermeye devam ettiklerini söyledi. YEDAM’ın ilk adımlarının 2015 yılında atıldığını ifade eden Gümüştekin, “Tamamı bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi, bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyoruz. Türkiye genelinde ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır” dedi.

 

 

 

 

Danışanların bağımlılık türünü değerlendirip ve derecesini saptadıklarını ifade eden Gümüştekin sözlerini şöyle sürdürdü, “Alkol, tütün, madde, kumar ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere bu davranışını bırakması konusunda ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlanarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Arındırılan bireyin zararlı alışkanlıklara tekrar başlamaması için yöntemler öğreterek danışanları evlerinde ziyaret edip, gidişatı takip ediyor. Mahremiyet ilkesine büyük önem veriliyor ve görüşmelerde elde edilen bilgiler, kesinlikle başka kişi veya kurumlarla paylaşılmıyor. Türkiye’nin her yerinde 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ücretsiz olarak da ulaşılabiliyor. 115 YEDAM Danışma Hattı kurulduğu günden bugüne 1 milyonun üzerinde çağrı almıştır. Danışma hattı arama sayısı: 1 milyon 234 bin 228, görüşme sayısı 328 bin 649, sosyal destek hizmet sayısı 130 bin 97, sosyal etkinlik sayısı 4 bin 411 ve YEDAM Atölye ’ye katılan danışan sayısı da 4 bin 307’dir. 2015- 9 Eylül 2024 tarihleri arası bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere cesaret vermesi ve ilham verici olması için “Renklerini Yeniden Kazananlar” kitabı hazırlandı. YEDAM’da tedavi gören bir bağımlı annesinin “Oğluma hayatın renklerini tekrar kazandırdığınız için teşekkür ederim” notuyla gönderdiği çiçekten ilhamla adını alan kitapta, YEDAM’a başvurarak bağımlılığın çıkmazından kurtulan danışanların kurgulanmış hikâyeleri yer alıyor.”

 

 

 

 

Yeşilay Şube Başkanı Gümüştekin konuşmasının sonunda "Bağımlılıktan kurtulmak isteyen kardeşlerimizin bizlere 115 Yeşilay Danışma hattı (YEDAM) üzerinden ücretsiz arayarak veya danışma merkezimizden bizzat müracaat etmelerini istiyoruz" dedi.


SAMİ DEMİR
 


25.09.2024 17:12