Muş ve ilçelerinde düğün çalgılarına zam! Yeni fiyatlar belli oldu

Muş ve ilçelerinde düğünlerde çalan orkestra ekipleri de yeni yıla zam yaparak başladılar.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Müzisyenler ve düğün sanatçıları il federasyonu başkanlığı 2024 yılı düğün çalgı fiyatlarını yaptıkları toplantı sonucu oy birliği ile belirledi.

 

 

DÜĞÜN YAPMAK ATEŞ PAHASI

 

 

Müzisyenler ve düğün sanatçıları adına açıklamada bulunan Ramazan Karsu, Bu fiyata çok diyen arkadaşlar bizde cihazlara verdiğimiz paralarla araba alıp satabiliriz en uygun cihaz takımı bu gün 600 bin liradan başlıyor. Düğünün bütün yükü müzisyenlerin sırtında, en ufak bir cihaz yandığında bir kaç düğün parası gidiyor. Geçen yıl aldığımız ücretlerin üzerine yaklaşık olarak %50 oranında zam yapmış bulunmaktayız. Gönül isterdi ki hiç zam yapmış olmayalım eski fiyatlardan devam edelim ama yaşanan ekonomik zorluklar ve geçim sıkıntısından dolayı bizler de böyle bir karar almak zorunda kaldık. Çok pahalı olduğunu biliyoruz fakat elimizden bir şey gelmiyor.

 

 


 YENİ FİYATLAR EVLENECEK GENÇLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

 

 

 

2023 Yılında 1 günlük ücret 5.000 TL, 2 günlük ücret 10.000 TL arasında değişmekteydi. Yapılan toplantının ardından 2024 yılı için 1 günlük ücret 10.000 TL 2 günlük ücret 20.000 TL olarak açıklandı.

 

 

“HABER : İLHAN GÜVENİR”
 


05.01.2024 12:15