Muş Valisi Çakır, Seçim Güvenliği Toplantısı’na katıldı

Muş Valisi Avni Çakır, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında video konferans sistemiyle gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı'na katılım sağladı.

ALPARSLAN DİYARI- Seçim Güvenliği Toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Toplantı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında yapıldı. Muş Valisi Avni Çakır’ın da katılım gösterdiği toplantıda 81 İl Valisi, Jandarma Komutanları ve Emniyet Müdürleri yer aldı.

 

 

 

 

 

ÜST DÜZEY TOPLANTI İÇİN MAKAMDA BİR ARAYA GELİNDİ

 

 

Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliğine yönelik güvenlik toplantısına İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kasım Ermiş ve İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman’da katılım sağladı. 

 

 

Bakan Yerlikaya, 6 gün sonra gerçekleştirilecek olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde alınacak önlemelere dair 81 ilin valilerinin de Video Konferans Yöntemi (VKS) ile katıldığı Seçim Güvenliği Toplantısı düzenledi. Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halk iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmaları hassasiyetle sürdürdüklerini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

Bakanlığın yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il ve ilçe seçim kurumları ile seçim güvenliğini kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını kaydeden Yerlikaya, 12 Aralık 2023 tarihinde 81 il valiliklerine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

Bakanı Yerlikaya, seçim güvenliğine ilişkin, "Milli iradenin sandığı yansıyabilmesi için, A'dan Z'ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Topla 594 bin personelimiz görevlendirildi. 81 ilimizin tamamında huzur ve güven içinde bir seçim ortamı yaşayacağız." dedi.

 


“HABER: KADER AKÇİL”

 

 


25.03.2024 14:00