Muş Valisi Çakır: Her çocuğun mutlaka okul sporlarıyla uğraşması gerekir!

Muş Valisi Avni Çakır, İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim hakkında konuştu.

ALPARSLAN DİYARI- Öğretmenlerle bir araya gelen Vali Avni Çakır, "Çocuk eğer sadece motamot dersle uğraşırsa, sanatı bilmez, sporu bilmez. Biz bunu da istemiyoruz. Hem başarılı hem de sosyal hayatta aktif çocuklar istiyoruz” dedi.

 

 

 “BAŞARILI VE SOSYAL HAYATTA AKTİF ÇOCUKLAR İSTİYORUZ”

 

Türk Telekom İlkokulu’nda düzenlenen törenin ardından öğretmenlerle toplantı yapan Vali Avni Çakır, okulların, eğitim kurumlarının, öğretmen ve öğrencilerle dolarak canlandığını söyledi. Toplantıda öğretmenlerde tavsiyelerde bulunan Vali Avni Çakır, “Eğitimi, her idareci gibi, her veli gibi çok önemsiyorum ve fırsat buldukça yoğun bir şekilde, okullarımızda öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle bir araya gelmeye gayret göstereceğim. Bu yavrularımızın şu an için hayattaki mücadele şansı eşit. Hepsinde birbirine yakın zeka var, birbirine yakın kültürler var ama özellikle ilkokuldan sonra ayrışmalar başlıyor. Çocuğuyla ilgilenen öğretmen, veli, idareci bütünleştiği zaman bu çocuklar emsallerine göre bir adım daha öne çıkıyorlar. Bu çocuklarımızın saymış olduğumuz etkenleri, ilgileri yeterince alamadıklarında maalesef bu yarışta artık geriye doğru düşmeye başlıyor. Allah hepsini eşit bir zekayla yaratıyor. Siz öğretmenler olarak ilkokulu birinci sınıfta öğrencilerin çoğunluğunun birbirine çok benzediğini fark ediyorsunuzdur. Farklı olanların ya aileden dolayı içine kapanık veya özgüven eksikliği olanlardır. İşte onlar sizlerin eliyle potansiyellerini ifade etme kabiliyetine ulaşacaklar, özgüvenleri gelecek. Bizler de velilerimizin bu anlamda sizlerle daha çok irtibatta bulunması, idarecilerimizin, okullarımızdaki sosyal imkanları, kabiliyetleri daha çok arttırması noktasında yoğun çaba içerisinde olacağız” dedi.

 

 

 

 

“OKULLAR, ÖĞRENCİLERİN KOŞARAK GELECEĞİ MEKAN HALİNE GETİRİLECEKTİR”

 

Hep birlikte okulları, öğrencilerin koşarak geleceği mekanlar haline getireceklerini ifade eden Vali Çakır şöyle konuştu, “Hem onları yarınlara güçlü bir şekilde hazırlamamız, hem de burada sosyal, sportif, kültürel etkinliklerle de daha çok buluşturmamız lazım. Okul sadece eğitim anlamında bir mekan olarak düşünülürse bir eksiklik olur. Eğitimi ikinci plana atarsanız da diğerlerini hiçbir anlamı kalmaz. Sporu, sanatı, diğer sosyal etkinlikleri eğitimle bütünleştireceğiz, okullarımız inşallah bu anlamda daha eğlenceli mekanlar haline gelecek.”

 

 

 

 

Okul sporlarını çok önemsediğini dile getiren Çakır, her çocuğun okul sporlarıyla mutlaka uğraşması gerektiğini söyledi.

 

Öğrencilerin sadece motamot dersle uğraşmasının doğru olmayacağının altını çizen Vali Çakır şunları kaydetti:

 

“Hepimiz, yaşlılığımızda, emekliliğimizde, çocuklarımızın, torunlarımızın daha güçlü, daha müreffeh, her bakımdan ilerlemiş bir ülkede yaşamak istiyorsak çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım. Bu sadece Muş’un meselesi değil. Muş’taki çocuğun kalitesi Türkiye’nin meselesi. Kars’taki, İstanbul’daki, Edirne’deki çocuğun kalitesi Muş’un meselesi, Türkiye’nin meselesi. Dolayısıyla sizler eğitim neferlerin, yurdun neresinde olursanız olun bu yarışa güçlü bir şekilde destek vermeniz lazım. Hepiniz gençsiniz, enerjiksiniz. Gençlerin idealleri çok yüksektir. Çocuk eğer sadece motamot dersle uğraşırsa, sanatı bilmez, sporu bilmez. Biz bunu da istemiyoruz. Hem başarılı hem de sosyal hayatta aktif çocuklar istiyoruz.”

Haber: Metin Bozkurt


12.09.2023 15:16