Muş Valisi Çakır: Devletimiz engelsiz projeleri hayata geçirmektedir 

Muş Valisi Avni Çakır, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Çakır, devletin her bireyin şahsına değer veren, engelsiz projeleri hayata geçirdiğini belirtti. 

ALPARSLAN DİYARI- Vali Çakır, Engelli vatandaşların toplumsal hayata üretken bireyler olarak katkı sunmaları ve hayatın her alanında kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken adımların atılması her çağdaş idarenin görevi olduğunu ifade etti. 

 


Muş valisi Avni Çakır mesajında, “Mutlu ve huzurlu bir toplum olmanın yolu bireylerin hayatı paylaşarak birbirlerinin sorunlarına duyarlı olmasından geçmektedir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata üretken bireyler olarak katkı sunmaları ve hayatın her alanında kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken adımların atılması her çağdaş idarenin görevidir. Bu anlayış ile Devletimiz engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını artıracak, hayat standartlarını yükseltecek çalışmalarla engelli vatandaşlarımıza desteğini artırarak devam ettirmektedir. Tarih boyunca her türlü mücadelede tüm fertlerimizin gücü ile birçok zaferler kazanan milletimizin kahramanlıkları ile gurur duyan devletimiz, her bireyin şahsına değer veren, engelsiz projeleri hayata geçirmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

 

 


Vali Çakır mesajının devamında şöyle konuştu: “İlimizde, engelli bireylerin hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere devletimiz tarafından verilen hizmetlerin kalitesini artırmanın gayreti içindeyiz. Amacımız; engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayatın içinde daha çok görünür olmalarını sağlamaktır. Bugün olduğu gibi hepimizi hayata bağlayan toplumsal sevgi, saygı anlayışı içersinde tüm engelli kardeşlerimiz ile ailelerinin sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyorum.”

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 


10.05.2024 01:00