Muş Valisi Çakır’dan Miraç Kandili mesajı

Muş Valisi Avni Çakır, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Çakır, mesajında, Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin en önemli mucizelerinden birisi olduğunu belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- Miracın, Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükselerek insanlara güzellikleri, öğütleri ve duaları getirdiği mucize olduğunu anlatan Vali Çakır, "Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden olan Miraç Kandil’ine ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin en önemli mucizelerinden birisidir. Bu kutlu gecede Peygamberimiz, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ve lütfu ile en üst makama yükseltilmiştir. Tüm insanlığı ve toplumları yücelten değerlerle buluşarak, zamanın önemini idrak ve sorumluluk bilinci ile her türlü kötülüklerden arınma, yüce mertebelere ulaşma azminin yoğun yaşandığı bu Miraç gecesinde içtenlikle yapılan her dua kendimizi bulma ve bilmenin, yüce yaradanın huzuruna kabul edilmemizin en güzel yollarından biridir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Miraç Kandil’inin ailelerin, toplumun, milletin ve devletin birlik ve beraberliğini güçlendiren ve geleceğe ışık tutan önemli bir gecesi olduğunu vurgulayan Vali Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi: “Geleceğimize yön vererek, istikbale giden yolda bizlere ışık tutacak bu gecede yapılan dualar inancımızın, kararlılığımızın ifadesidir. Manevi huzurla dolu böylesine kutsal geceler, ailemizin, toplumumuzun, milletimizin, devletimizin, birlik ve beraberliğinin devamına vesile ve daha güçlü yarınların başlangıç noktası olarak bizlere sunulmaktadır. Yüreklerin manevi hislerle coştuğu bu kutlu gecede, kendimiz, yakınlarımız, milletimiz ve bütün insanlığın huzuru için dua etmeli, dünyaya sevgi ve dostluk penceresinden bakarak birbirimizi daha iyi anlamak için gayret göstermeliyiz.”  

 

 

 

Mesajının sonunda, tüm İslam âleminin ve vatandaşların Miraç Kandil’ini kutlayan Muş Valisi Avni Çakır, duaların kabulü ve gönül birliğinin bu mübarek gecenin herkes için ebedi bir diriliş getirmesini diledi. Ayrıca, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler temennisinde bulundu.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 


05.02.2024 18:26