Muş Valisi Avni Çakır’ın kurum ziyaretleri sürüyor

Muş Valisi Avni Çakır, kurum ziyaretleri kapsamında İş Kur Müdürlüğünü ziyaret etti. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ALPARSLAN DİYARI- Kurumda incelemelerde bulunan Vali Avni Çakır, daha sonra yürütülen çalışmalar hakkında İş Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan’dan bilgi aldı.

 

 

 

 

Vali Çakır’a brifing veren Mehmet Emin Taylan, İş Kur’un sunulan hizmetlerin kapsamı ve içeriği ile personel sayısının hızlı bir şekilde değiştiğini, kurumun her geçen gün daha fazla sayıda vatandaşa hizmet sunan bir kimliğe büründüğünü söyledi. Yaşanan gelişim, değişim ve dönüşüm sürecinin sağlıklı ve sürdürülebilir olması, sistemli bir yapı içerinde hizmet sunumuyla mümkün olabileceğinin altını çizen Taylan, “Kurum tarafından tüm ülke düzeyinde sunulan hizmetlerin, hangi birimde olursa olsun standart bir anlayış ve yapıda sunulması, gerek merkezde gerekse yerelde hizmetlerin planlanmasında, yürütülmesinde ve izlenmesinde kolaylık ve etkinlik sağlayacaktır. Aynı zamanda çalışanlarda ve hizmet alanlarda memnuniyet düzeyini artırarak olumlu bir kurumsal imajın ve ortak bir kurumsal kültürün oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu gerekçeler doğrultusunda, kurumumuz hizmet birimlerinde, özellikle vatandaşa yönelik hizmetlerin standart servisler aracılığıyla sunulması kaçınılmazdır. Bu standardizasyon, öncelikle servis isimleri ve her bir serviste sunulacak hizmetlerin kapsamına ilişkindir” dedi.

 

 

 

 

MUŞ’TA KAYITLI İŞSİZ SAYISI 20 BİN 435

 

2023 yılı verilerine göre İl Müdürlüğünde açık iş sayısının 3 bin 595, işe yerleştirme sayısının 3 bin 175, kayıtlı işgücü sayısının 46 bin 956, kayıtlı işsiz sayısının ise 20 bin 435 olduğunu ifade eden Taylan şöyle konuştu, “İl Müdürlüğümüzde kayıtlı işyeri sayısı hizmet sektöründe 439, sanayi sektöründe 258, tarım sektöründe 12 toplamda ise 709 işverenimiz kayıtlıdır. İl Müdürlüğümüzde yapılan işyeri ziyareti sayısı bin 367, eğitim yerleri ziyareti sayısı 43 olup, toplamında ise bin 410’dur. İl Müdürlüğümüz meslek danışmanlığın hizmetlerinde 9 bin 36 kişiyle bireysel görüşme gerçekleşmiş, ayrıca grup görüşmelerde ise 126 grupla toplam 3 bin 993 kişiye hizmet verilmiştir. Aktif iş gücü programından 67 programla 310’u erkek, 457 kadın olmak üzere toplam 767 kişi yararlanmıştır. 2023 yılında Muş Merkez ve bağlı ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında sigortalı, asgari ücretle, geçici istihdamı sağlamak amacıyla düzenlenen Toplum Yararına Programdan (TYP) faydalanan katılımcı sayısı 847 kişidir.”

 

Muş’ta Okul Sporları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

 

 

 


25.10.2023 15:59