Muş Valiliği'nden müjde! Artık onların da bir mekanı var...

Muş Valiliğine bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından kale Mahallesi’nde kurulan ‘Muhtar Odası’nın açılışı gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Merkeze bağlı köylerde muhtar odalarının yapımı aralıksız sürüyor. Şu ana kadar 10 köy ve 1 mahallede muhtar odasının yapımı tamamlanırken, 2 köyde de muhtar odası yapımı proje aşamasına geldi. Muş Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından merkeze bağlı köylerde muhtarların daha kaliteli hizmet sunabilmeleri için muhtar odası yapımı devam ediyor.

 

 

Kale Mahallesi’ndeki muhtar odasının açılışı Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla yapıldı. 

 

 

 

Programda konuşan Vali Gündüzöz, hemşehrilerimize daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek için muhtar odaları kurduklarını ifade etti. 

 

 

 


Muhtarları son derece önemsediklerini belirten Vali Gündüzöz, “Kale Mahallesi sakinleri hemşehrilerimin daha hızlı ve kaliteli hizmet alabilmeleri için açmış olduğumuz bu odaları tüm mahallelerimize peyderpey açmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

 

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Merkeze bağlı 98 köy için 2022 yılında kurulumuna başlanan muhtar odalarında Çöğürlü, Donatım, Soğucak, Tandoğan, Ağaçlık, Suvaran, Muratgören, Şenoba, Mercimekkale ve Kıyık köyleri ile Kale Mahallesinde muhtar odaları tamamlanarak muhtarlara teslim edildi. Karaköprü köyü ile Ziyaret köyü muhtar odaları da 2023 yılı proje aşamasında yer alıyor. 86 köy için düşünülen muhtar odalarının bütçe ve planlama çalışmaları devam ediyor.

 

Haber:Emrullah Özbey

 

 


01.08.2023 16:08