MUŞ Valiliği duyurdu: 3 Günlük yasak gece yarısı başlıyor!

Muş Valiliğinden son dakika duyurusu geldi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valiliği, il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak ve terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek amacıyla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'na dayanarak bir dizi önlem aldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 11 Ekim 2024 Cuma günü saat 00.01’den itibaren başlayacak olan yasakların, 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 23.59’a kadar süreceği belirtildi.

 

 


VALİLİĞİN AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

 

 

Açıklamada, yasaklama kararının milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, şiddet olaylarının önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi gerekçelerle alındığı ifade edildi. Buna göre, yasak kapsamında, tüm gösteri ve toplantılar, basın açıklamaları, mitingler, oturma eylemleri, çadır kurma, pankart asma, afiş ve bildiri dağıtma gibi faaliyetler yer almakta. Ancak resmi bayram, anma günleri, spor müsabakaları ve bilimsel etkinlikler bu yasakların dışında tutulacak.

 

 

Vatandaşların yasağa uyması ve kamu düzenini koruma noktasında duyarlı olmaları istenirken, alınan bu kararın toplum güvenliği ve asayişin sağlanması adına elzem olduğu vurgulandı.

 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

HABER MERKEZİ
 


10.10.2024 22:01